Kvinde dræbt i forfærdelig ulykke

En kvinde er tidligt søndag morgen afgået ved døden. Den kvindelige cyklist blev først ramt af et køretøj og væltede efterfølgende ud på vejen, hvor hun blev påkørt af en anden bilist

En 49-årig kvindelig cyklist har tidligt søndag morgen mistet livet i krydset mellem Dronningemaen og Vestergade i Svendborg.

Det oplyser Fyns Politi til Ekstra Bladet.

- Der er sket en ulykke, hvor en cyklist bliver påkørt af en bil. Kvinden vælter, og så bliver hun kørt over af en anden bil, siger vagtchef Steen Nyland til Ekstra Bladet.

Efterfølgende har politiet oplyst til Ritzau, at en 31-årig mand fra Litauen er sigtet for uagtsomt manddrab og for at have været påvirket af hash, da ulykken skete. Derudover er også en taxachauffør sigtet for uagtsomt manddrab.

- Det er normal procedure i forbindelse med færdselsdrab. Men føreren af varebilen er så også blevet sigtet for at have påvirket. Det er der noget, der tyder på han var, siger vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi.

Det er en test med politiets såkaldte narkometer, som har givet udslag.

- Men testen siger ikke noget om, hvor påvirket han har været. Det er vi ved at undersøge nu, fortæller Steen Nyland.

Ulykken er sket i den centrale del af Svendborg. Først blev hun påkørt bagfra af en taxa, og efterfølgende er hun blev ramt af varebilen, fortæller politiet.

Ifølge Steen Nyland har politiet i løbet af natten orienteret de pårørende til kvinden.

Den 31-årige mand fra Litauen skal nu have taget en blodprøve, og hvis den er positiv, så kan sigtelsen for uagtsomt manddrab blive skærpet.

Ifølge straffeloven skal det nemlig regnes som en særligt skærpende omstændighed, hvis der er tale om et trafikdrab, der sker under indflydelse af alkohol, medicin eller stoffer.

Og i de situationer er det ofte set, at anklagemyndigheden har valgt at kræve personen varetægtsfængslet, skriver Ritzau.

Ulykken skete klokken 03.07.

I et grundlovsforhør søndag fik han sin anholdelse opretholdt i tre døgn.

Det betyder, at dommeren ikke mente, at der var grundlag for en egentlig varetægtsfængsling, men har givet politiet tre døgn til at finde yderligere beviser mod ham - det kan for eksempel være resultatet af en blodprøve.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere