Kvinde fik 17 knivstik: Reddet fra forelsket stalker

17 KNIVSTIK: 27-årig kvinde stukket over alt på kroppen under bibelmøde - den formodede gerningsmand havde stalket hende og var forelsket i hende

Den overfaldne 27-årige kvinde køres her ud til ambulancen på en båre, efter at politi og redningsfolk var kommet til gerningsstedet tirsdag aften. (Foto: Claus Bonnerup)
Den overfaldne 27-årige kvinde køres her ud til ambulancen på en båre, efter at politi og redningsfolk var kommet til gerningsstedet tirsdag aften. (Foto: Claus Bonnerup)

Kombinationen af ulykkelig forelskelse og en sandsynlig psykisk lidelse førte formodentlig til det vanvidsscenarie, som udspillede sig tirsdag aften i Indre Mission Ungdoms (IMU) hus i Aarhus-bydelen Aabyhøj.

Her var 11 unge mennesker i alderen fra midt-20´erne til midt-30´erne samlet til bibelmøde, da den nu varetægtsfængslede, 33-årige mand brutalt kastede sig over en af de kvindelige mødedeltagere med en 30 centimeter lang brødkniv.

Den 33-årige, som i dag er blevet sigtet for drabsforsøg og varetægtsfængslet i fire uger, nåede ifølge politiet at påføre sit 27-årige kvindelige offer 17 læsioner efter knivstik flere steder i ansigtet, på overkroppen, armene og benene. Kvinden var dog uden for livsfare, da hun stærkt chokeret blev indlagt til behandling for sine mange snitsår på Aarhus Sygehus.

Se også: Stukket ned ved bibelaften: Flere kvinder skreg af rædsel

De 11 mødedeltagere hos den ene af Indre Mission Ungdoms fire afdelinger i Aarhus var delt i to grupper - en håndfuld kvinder befandt sig inden for på førstesalen i IMU´s hus, mens en håndfuld mænd sad uden for i haven.

- Jeg så AH (den sigtede) komme op ad trappen og undrede mig over, at han nu pludselig var her igen, har ét af de kvindelige vidner fortalt til Østjyllands Politi.

Brugte stol som skjold
AH gik ifølge flere vidneudsagn målrettet ud i et tilstødende køkken på husets førstesal. Her tog han brødkniven, som han i de næste sekunder - ifølge politiet - stak sit 27-årige, kvindelige offer med adskillige gange. Vanvidsscenariet fik i sagens natur de øvrige mødedeltagere til at skrige så højt af rædsel, at mændene ude i haven reagerede, herunder den 27-årige kvindes ægtefælle, som på sin hæsblæsende vej ind i huset for at komme sin kone til undsætning greb en træstol.

Med træstolen som skjold lykkedes det herefter ægtefællen at skubbe 33-årige AH væk fra knivofferet, som han ifølge flere vidneudsagn havde stalket og været forelsket i igennem en periode på et års tid.

Se også: Mand anholdt for knivdrama i Indre Mission-hus

En anden af de mandlige mødedeltagere sagde bl.a. til politiet:

- AH var vel nærmest besat af hende (knivofferet). Det var underligt, for AH var helt tavs og sagde kun nogle få mumlelyde under overfaldet, hvor han også var helt udtryksløs i ansigtet.

Bortvist efter stalking
Efter en bibel-campinglejr sidste sommer med 1500 medlemmer af Indre Mission, hvor AH´s besættelse af sit senere offer kulminerede med, at han fulgte hende stort set over alt, besluttede IMU i Aabyhøj at udelukke ham fra deres fællesskab. Et fællesskab, som var fortsat i lokaliteterne i Aabyhøj, fordi de nu voksne medlemmer af Indre Mission for en håndfuld år siden havde været primus motorer i renoveringen af huset i Aabyhøj. AH havde dog kun været med i fællesskabet siden 2013.

Den 27-årige kvindes ægtefælle fik med sin træstol slået så meget til kniven i AH´s hånd, at skæftet faldt af, hvorefter den 33-årige flygtede fra det blodindsmurte gerningssted. Med mødedeltagernes forudgående kendskab til ham, var det dog ingen sag for Østjyllands Politi at få ham identificeret og siden anholdt på sin bopæl i det centrale Aarhus natten til i dag.

Se også: Krifa-topfolks præst: Vi fører kirkekamp

33-årige AH, der er single og for 15 år siden fik en dom for voldtægtsforsøg og frihedsberøvelse, blev foreløbig varetægtsfængslet i fire uger i surrogat på en sikret, psykiatrisk institution.

Han accepterede foranstaltningen og virkede i det hele taget konfus ved grundlovsforhøret, som han sad der i sine sorte plastik-sandaler, sorte joggingbukser og sorte t-shirt.

IMU-leder: Bagsiden af kristent fællesskab
De chokerede vidner og mødedeltagere har her i eftermiddag haft mulighed for at tale deres rædselsfulde oplevelse igennem med en krisepsykolog.

- Vi er selvfølgelig dybt chokerede, men dog lettede over, at det ikke gik endnu mere galt, siger landslederen for Indre Mission Ungdom, Tonny D. Sørensen, til Ekstra Bladet.

På spørgsmålet om, hvorfor IMU ikke anmeldte 33-årige AH til politiet efter hans gentagne grænseoverskridende opførsel over for den 27-årige kvinde, svarer landslederen:

- Man kan måske sige, at den her oplevelse er bagsiden af et kristent fællesskab. Altså at man langt hen ad vejen forsøger kun at se på det bedste i alle mennesker. Desuden var fællesskabet i den pågældende Aarhus-gruppe meget rummeligt, og de tolererede måske mere end de fleste andre.

Tonny D. Sørensen uddyber, at AH for et år siden blev bedt om at holde sig væk, men at der efter han opfattelse ikke på noget tidspunkt har været grundlag for at bede om et polititilhold.

1 af 2 Mødedeltagerne hos Indre Mission Ungdom i Aabyhøj var naturligvis stærkt chokerede efter knivoverfaldet på en 27-årig kvinde tirsdag aften. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 Den overfaldne 27-årige kvinde køres her ud til ambulancen på en båre, efter at politi og redningsfolk var kommet til gerningsstedet tirsdag aften. (Foto: Claus Bonnerup)