Kvinde livestreamede selvmord - 1000 så med

19-årig fransk kvinde hoppede ud foran tog, mens tusindvis så med på Periscope

Det var her på stationen Égly, at kvinden kastede sig ud foran toget. (Foto: AP).
Det var her på stationen Égly, at kvinden kastede sig ud foran toget. (Foto: AP).

En ung fransk kvinde har begået selvmord, mens mere end tusind følgere så med på livestreaming-tjenesten Periscope. Det skriver New York Post og Independent.

Kvinden var 19 år gammel og havde på Periscope introduceret sig som 'Océane'. Tirsdag kastede hun sig ud foran et tog på stationen Égly, godt 40 kilometer syd for Paris.

- Vi undersøger i øjeblikket omstændighederne omkring hendes død. Kvinden forklarede sine intentioner på Periscope, før hun kastede sig ud foran toget. Mere end 1000 følgere så med, fortæller Eric Lallement, fra den lokale anklagemyndighed til Independent.

Periscope har slettet klippene, men de florerer på Youtube, hvor New York Post har set en redigeret version, hvor selvmordet er skåret ud.

Ifølge den amerikanske avis sidder den unge kvinde først i en sofa, hvor hun forklarer:

'Den video jeg nu vil optage laver jeg ikke blot for at skabe opmærksomhed. Den bliver lavet for at få folk til at reagere og åbne deres sind. Det er udelukkende derfor', lyder den lidt kryptiske melding fra kvinden i videoen.

Ifølge New York Post forklarer anklagemyndigheden, at den unge kvinde beskyldte sin eks-kæreste for at have misbrugt og voldtaget hende og angiver dette som årsagen til, at hun tog sit eget liv. I flere sendinger på Periscope har hun lagt op til selvmordet, men blev tilsyneladende ikke taget seriøst.

På videoen bliver skærmen sort i det øjeblik toget kører ind på stationen. Der går flere minutter, så når ambulancefolkene frem og man hører en af dem sige: - Jeg er under toget med offeret. Jeg er nødt til at flytte offeret. Herefter slutter videoen brat.

I USA er en anden sag om Periscope under opsejling. Her risikerer 18-årige Marina Lonina og hendes kærestes op til 40 års fængsel efter at have livestreamet seksuelt overfald på teenager.