Kvinde varetægtsfængslet efter dødsfald på sygehus

Kvinden, der er varetægtsfængslet til 24. marts, nægter sig skyldig

Se interview med senioranklager Jeanette Wincentz Andersen. (Video: Per Rasmussen)

Der er afsagt fængslingskendelse nu i retten i Nykøbing Falster: En kvinde, der i eftermiddag er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster og sigtet for overtrædelse af straffelovens § 237 i forbindelse med flere mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus, er netop blevet varetægtsfængslet i tre uger frem til den 24. marts.

Kvinden nægter sig skyldig, og hendes forsvarer, Torben Groth Madsen, har kæret fængslingskendelsen til Østre Landsret, oplyser Ekstra Bladets mand i retten.

Kvinden er beskyttet af navneforbud.

Kvinden blev søndag anholdt af Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, efter at sygehusets ledelse i weekenden henvendte sig til politiet og bad politiet undersøge flere mistænkelige dødsfald.

Kvinden er blevet fremstillet for dobbelt lukkede døre, hvilket betyder, at pressen og offentligheden end ikke må få indsigt i, hvad kvinden egentlig er sigtet for, men Ekstra Bladet erfarer, at kvinden er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 237, der omhandler drab.

Retsformanden, dommer Henning Larsen, begrundede fængslingskendelsen med, at der er bestyrket mistanke om, at den sigtede  har foretaget sig noget, der udløser varetægtsfængsling.

Se også: Person anholdt efter mistænkelige dødsfald på sygehus

Senioranklager Jeanette Wincentz Andersen, der fører sagen for politiet, har under det dobbelt lukkede retsmøde begæret kvinden varetægtsfængslet.

Den sigtedes forsvarer, Nakskov-advokaten, Torben Groth Madsen støttede anklagemyndighedens krav om dobbelt lukkede døre.

Se også: Lige nu: Grædende kvinde sigtet efter flere dødsfald på sygehus

- Alle kan huske Plejebo-sagen. Der var pressen ikke særlig søde, sagde den sigtede kvindes forsvarer under grundlovsforhøret, inden dommer Henning Larsen afsagde kendelse om dobbelt dørluklning, og pressen og de meget berørte tilhørere måtte forlade retslokalet.

Grundlovsforhøret startede klokken 14, og der er først nu afsagt fængslingskendelse over den unge kvinde.

Ekstra Bladet følger med og opdaterer....

Har du oplysninger i sagen mail  til 1224@eb.dk

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere