Kvindelig frygt: Skal vi nu gå med peberspray?

Langt flere tyske byer end hidtil frygtet blev ramt af sexrædsler nytårsaften

Ekstra Bladets reporter giver den seneste opdatering på situationen i Tyskland. (Fotos: Philip Davali)

BIELEFELD (Ekstra Bladet): Det var ikke kun kvinder i Køln, Hamborg og Stuttgart, som nytårsnat blev udsat for grove sexkrænkelser. Der var også talrige ofre i Berlin, Düsseldorf, Frankfurt – og Bielefeld.

Der fandt sexvold sted snart sagt overalt i Tyskland, og myndighederne arbejder nu på højtryk for at opklare forbrydelserne, for fænomenet jager skræk i livet mange af landets unge kvinder, som tvivler på, at politiet yder dem beskyttelse.

Aso Hamsa (i den grå trøje) og de øvrige syriske asylansøgere er skuffede over værtslandet Tyskland, som de mener yder ubekvem logi. (Foto: Philip Davali) Samfund - 10. jan. 2016 - kl. 22:47 Asylansøgere: Det er Tysklands egen skyld

Selvforsvar
– Så vi har netop i dag siddet en flok veninder og drøftet, om vi skal købe pebersprays eller begynde til selvforsvar, fortæller den unge universitetslærerinde Meike May, som Ekstra Bladet traf i aftes i byen Bielefeld – lige på det torv, hvor det gik galt få timer inde i det nye år.

Herfra forsøgte op mod 500 mænd at skaffe sig adgang til diskoteket Elephant Club, men forgæves. De opførte sig stærkt upassende og skabte tumulter så voldsomme, at byen, der beboermæssigt har samme størrelse som Aarhus, stadig er i chok.

– Det var en frygteligt ond og aggressiv stemning, og de var så mange, at politiet intet kunne stille op. De blev bare bombarderet med kanonslag. Det var ynkeligt, fortæller den unge fyr Nicklas Meyer, som var på diskoteket, men ude for at ryge.

Politiet i Bielefeld nævnte ikke urolighederne i deres rapport fra nytårsaften, nu har politiledelsen over for en lokalavis bekræftet, at man nytårsnat fik et antal anmeldelser om seksuelle overgreb, hvor kvinder blev berørt overalt på kroppen, herunder på byster og kønsdelene.

Meike (tv.) og veninden Magarita fra Bielefeld føler sig meget utrygge nu. (Foto: Philip Davali)
Meike (tv.) og veninden Magarita fra Bielefeld føler sig meget utrygge nu. (Foto: Philip Davali)
 

Betydelig aggressivitet
’Blandt mændene var der en betydelig og uforudsigelig aggressivitet rettet mod sikkerhedsstyrkerne’, lyder det videre i en udtalelse fra politiet, som lover at øge sikkerheden for bedre at kunne forhindre gentagelser.

Det kan der blive brug for, for de mange unge mænd var så voldsomme, at vagterne på diskoteket Elephant Club måtte bruge vold mod de mange mænd for at få dem væk fra klubben.

Pensionisten hr. Schlee er bedrøvet over sin nye nabo, som forringer hans livskvalitet. (Foto: Philip Davali) Samfund - 10. jan. 2016 - kl. 22:46 Bor 30 meter fra tysk flygtningelejr: Vi flytter nu - vi tør ikke mere

Fulde og voldelige
Lokalavisen Neue Westfälische citerer en rapport skrevet af chefen fra diskotekets vagtfirma, hvori der står, at der var tale om ’et usædvanligt højt antal arabisk-talende mænd’, som var fulde og opførte sig voldeligt over for især kvinder, hvorefter vagterne måtte hjælpe ofrene med at komme væk.

– Pludselig var jeg fanget. Overalt var der mænd, som kyssede mig på panden, på kinderne og på munden, siger en 23-årig kvinde fra Bielefeld til avisen Neue Westfälische.

Flugt - 8. jan. 2016 - kl. 10:56 Sex-krænkelserne er hverdag i Hamborg

Utryg som kvinde
Meike Mays veninde Margarita Fengler siger til Ekstra Bladet, at hun finder begivenheden ’rædselsfuld og skrækindjagende’.

– Man er ikke længere tryg som kvinde. De opfører sig også i hverdagene upassende, når de eksempelvis pifter efter os kvinder, siger hun.

Ekstra Bladet forsøgte i aftes at få kontakt til diskoteks-ledelsen, men forgæves.

1 af 2 Meike (tv.) og veninden Magarita fra Bielefeld føler sig meget utrygge nu. (Foto: Philip Davali)
2 af 2 Der var roligt i Bielefeld i aftes. Politiet har lovet at øge sikkerheden. (Foto: Philip Davali)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere