Kvindelige militante angriber politistation i Istanbul

Ingen politifolk kom til skade, da to kvinder angreb en politistation i Bayrampasa med skydevåben og en granat

To kvindelige militante har torsdag angrebet en politistation i udkanten af Istanbul med skydevåben og en granat.

De to kvinder angreb ifølge nyhedsbureauet Dogan en politibus med betjente, som netop havde parkeret foran stationens indgang.

En af kvinderne kastede en granat mod bussen, mens den anden kvinde åbnede ild mod den, fra hvad der syntes at være et maskingevær.

Politiet besvarede ilden og sårede en af kvinderne, hvorefter det lykkedes betjente at spore dem til en nærliggende bygning, rapporterer CNN Türk.

En specialenhed blev sendt til området, hvor beboere blev evakueret, mens sikkerhedsstyrker gjorde sig klar til at gå ind.

Antallet af angreb mod tyrkiske sikkerhedsstyrker er taget til, idet volden er blusset op i den sydøstlige del af landet, der er overvejende kurdisk.

Det er sket, siden en våbenhvile mellem militante fra Kurdistans Arbejderparti (PKK) og regeringen kollapsede i juli sidste år.

PKK, der betegnes som en terrorgruppe af Tyrkiet, USA og EU, lancerede for mere end tre årtier siden et væbnet separatistisk oprør mod Tyrkiet. Siden er flere end 40.000 mennesker, hovedsageligt kurdere, blevet dræbt i konflikten.

Samtidig er Tyrkiet blevet et mål for den militante gruppe Islamisk Stat (IS), som har taget skylden for flere selvmordsangreb i landet.

Blandt andet har IS taget ansvar for et angreb 12. januar i Istanbul, hvor en syrisk selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i Sultanahmet-kvarteret i centrum af byen.

Ti tyske turister blev dræbt og 16 andre mennesker såret.

I sidste uge oplyste den tyrkiske indenrigsminister, Efkan Ala, at tyrkiske sikkerhedsstyrker har afværget 18 selvmordsattentater i Tyrkiet siden 1. januar.

Det er endnu uvist, hvem der står bag torsdagens angreb i Bayrampasa.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere