Kvinden med den tunge kuffert: Bankede på en kold aften og fik tomatsuppe

Sagen mod den bedrageritiltalte norske kvinde, Marie Madeleine Steen er fortsat i dag med vidneafhøringer

Bliv klogere på kvinden med den tunge kuffert, og hvad hun er tiltalt for her. Producer: Martin Lorentsen

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet) :

Det er anden dag i retssagen mod den norske kvinde, Marie Madeleine Steen, der er tiltalt for i alt 22 tilfælde af bedrageri og to tilfælde af tyveri. Tiltalte mødte op i retten, fulgt af to fængselsbetjente, mens hun støttede sig til to krykker.

I mandags, da retssagen begyndte, oplyste hendes forsvarer, at den tiltalte kvinde ikke havde tænkt sig at udtale sig i sagen. Denne beslutning har hun holdt fast ved.

Også  i dag var hun nydeligt klædt i sort blazer, grå uld rullekrave-trøje og sorte bukser. Hendes gråhvide hår var velfriseret, hendes læber var røde og hun havde mascara på.

Ville hjælpe en landsmand
Til retsmødet er indkaldt en norsk tolk, som både kan oversætte for den tiltalte, men også for de norske vidner, der er indkaldt.

Tiltalte har selv frabedt sig tolkning - da hun 'forstod udmærket dansk' som hun selv udtrykte det, men tolken kom alligevel i brug i dag, da det første vidne skulle afgive sin forklaring.

Det var koldt og sneede

Her var der tale om en norsk yngre kvinde med dreadlocks. Hun fortalte, at hun var kunstner, og kendt i lokalområdet i Maribo.

- Mia Hansen, som hun kaldte sig, bankede på min dør og fortalte, at hun var gået fra en voldelig ægtemand, forklarede det norske vidne til retten i dag.

Vidnet havde forbarmet sig over kvinden, da det var koldt og sneede netop denne aften. Det norske vidne bød hende indenfor og tilbød hende tomatsuppe, da gæsten var sulten.

- Hun var meget venlig og vi talte i flere timer. Hun fortalte, at hun havde problemer med at få overført sin norske pension til hendes danske kontor, og derfor havde hun ingen penge. Jeg tilbød hende, at hun kunne overføre dem til mig, da jeg også havde en norsk konto. Det var vigtigt for mig at hjælpe, da jeg tænkte at hun var i nød.

Det norske vidne afleverede sit betalingskort til kvinden, den såkaldte 'Mia', så hun kunne hæve sin pension. Men 'Mia' hævede mere end det.

Sagen mod Marie Madeleine Steen kører ved Retten i Lyngby den 17. 19. og 20. december. Foto: Tore Kristiansen, VG 112 - 17. dec. 2018 - kl. 11:52 Bedrageritiltalt kvindes ofre: Hun løj sig død

Ifølge vidnet endte Marie Madeleine Steen med at svindle hende for små 1000 kroner.

Tiltalte nægter sig skyldig i tilfældet med den norske kunster.

Et andet norsk vidne endte også med at låne den nu tiltalte 1000 kroner.

- Jeg ville jo bare så gerne hjælpe en landsmand, var hendes forklaring.

Så ikke på vidnet
Under forklaringen prøvede vidnet flere gange at få øjenkontakt med tiltalte, men ikke en eneste gang så Marie Madeleine Steen hen mod hende. Til gengæld sad hun med blikket stift rettet mod sin forsvares papirer.

Det er ikke kun pressen, som i dag viste interesse for retssagen mod Marie Madeleine Steen.

I Retten i Lyngby var godt 10 almindelige danskere mødt op. Interessen kan skyldes, at der tidligere er lavet en podcast om kvinden, som også har gjort hende kendt som 'Kvinden med den tunge kuffert'.

Tiltalt for bedrageri og tyveri
Den norskfødte Marie Madeleine Steen er dømt talrige gange for svindel i Norge og Sverige siden 1992. Sagen, hun nu er tiltalt i, rummer 22 tilfælde af bedrageri samt to tyverier begået herhjemme i perioden 2014 til 2018.

Kvinden, som har siddet varetægtsfængslet herhjemme siden i sommer, ønsker ikke selv at afgive forklaring under retssagen. I stedet har hendes forsvarer oplyst, at kvinden erkender sig skyldig i 10 af de 24 forhold. Resten af forholdene benægter hun.

Retssagen fortsætter resten af dagen, og der ventes dom i morgen.

Sagen mod Marie Madeleine Steen kører ved Retten i Lyngby 17. 19. og 20. december. Foto: Tore Kristiansen, VG 112 - 17. dec. 2018 - kl. 10:10 Kvinden med den tunge kuffert: Sådan er hun i retten

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere