Kvinder fængslet: Kastede niecens aske i hovedet på politichef

Waheisha Wilson begik ikke selvmord, men døde som følge af politivold, mener aktivister, der bakker hendes familie op

Se hændelsen her. (Video: KameraOne)

To kvinder er arresteret, efter den ene kastede en pulversubstans mod chefen for Los Angeles' politi under et åbent møde i byens politikommission forrige uge.

Den ene er identificeret som Melina Abdullah, der er professor og organisator for Black Lives Matter-bevægelsen. Den anden har vist sig at være moster til den 36-årige Wakeisha Wilson, som døde i politiets varetægt tilbage i 2016.

Officielt, fordi kvinden begik selvmord - en konklusion aktivister mener er usand. De påstår, at Wilson døde som følge af den behandling, hun blev udsat for i fængslet.

Død kvindes aske
Politichefen, Charlie Beck, led ingen fysisk skade, men det er muligt, overfaldet har gjort et indtryk.

Substansen, der ikke omgående kunne bestemmes, skulle nemlig, ifølge de to kvinder, vise sig at være Wakeisha Wilsons aske. Det oplyser politiets talsmand, Josh Rubenstein til Los Angeles Times.

Myndighederne har efterfølgende testet substansen og konkluderet, at den ikke var farlig. Men hvad den så præcis bestod af, er ikke konkluderet endnu. Den er foreløbigt blot sikret som 'bevismateriale'.

De to kvinder blev kortvarigt fængslet, men senere på dagen igen løsladt, da de betalte kautionen på 20.000 dollars.

Fik ikke besked
Den nu afdøde kvindes mor, Lisa Hines, blev dengang ikke informeret om datterens død. Først da hun missede en høring i retten, blev det hende kendt.

Dét, kombineret med manglende informationer om dødsårsagen, fik dengang Hines til at lægge sag an mod politiet.

Et søgsmål, der endte med et forlig, hvor byen betalte Wilsons pårørende 300.000 dollars, svarende til næsten to millioner kroner.