Lå død efter brand: Blev udsat for usædvanlig grov vold

Politiet retter en appel i sagen om en 65-årig mands meget voldsomme død i Gundestrup, Nordvestsjælland

Politiet beder folk om at henvende sig, hvis de enten har en konkret viden eller mistanke i sagen - eller hvis man har været i området ved Færgevej 4 i Gundestrup, Odsherred, fra onsdag formiddag til torsdag morgen og har set noget, der kan hjælpe hjælpe politiet. Foto/Producer: Henning Hjorth/Martin Lorentsen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Politiet har obduceret den 65-årige mand, som blev fundet død efter en voldsom brand på sin bopæl i Gundestrup, Odsherred.

Resultatet viser, at manden har været udsat for grov vold, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Over for Ekstra Bladet uddyber efterforskningsleder Bjørke Kierkegaard, Midt- og Vestsjællands Politi:

- Der er tale om meget usædvanlig grov vold. 

Politiets brandteknikere undersøger i dag ejendommen, og det kan på nuværende tidspunkt ikke udelukkes, at branden var påsat.

Ekstra Bladets reporter på stedet fortæller, at et stort område omkring den udbrændte ejendom er afspærret af politiet.

Den voldsomme brand blev opdaget i går morges, hvor brandvæsen og politi rykkede massivt ud. Det var en forbipasserende, som opdagede branden.

Det viste sig hurtigt, at huset ikke stod til at redde, og efter et par timer faldt det sammen. Da politiet rykkede ind i brandtomten, fandt man en 65-årig mand, der var afgået ved døden.

- Vi arbejdede med sagen fra start som en mistænkelig død, men det sker ofte, når der er tale om en brand. På et tidspunkt stod det klart, at han havde nogle skader som følge af vold, der ikke var forenelige med resten af billedet på stedet, siger efterforskningslederen.

Natten til i dag meldte politiet ud, at man betragtede den 65-årige mands død som mistænkelig.

Efterlyser vidner

Politiet retter en appel og efterlyser vidner. Både folk som har været i området og som kan have set noget og folk, som ligger inde med en konkret viden eller mistanke, understreger Bjørke Kierkegaard.

Politiet ved, at den nu døde mand sidst blev set i live onsdag klokken cirka ti.

- Vi er meget interesserede i at tale med vidner, der måtte have bemærket noget mistænkeligt i området omkring Færgevej 4 i Gundestrup og på vejstrækningen Nykøbingvej imellem Holbæk og Vig i tidsrummet fra onsdag formiddag omkring kl. ti til torsdag morgen, hvor branden startede, siger han og tilføjer, at der er tale om lidt spredt bebyggelse omkring mandens bopæl, men at det er område, hvor folk lægger mærke til ting.

- Det kan være personer, køretøjer eller noget, som afviger fra det normale i området, siger han.

Den 65-årige afdøde er identificeret og de nærmeste pårørende underrettet. Politiet ønsker ikke at fortælle detaljer om manden.

Henvendelser til Midt- og Vestsjællands Politi på 114