Lad bilen stå derhjemme: Sådan opgraderer Roskilde sikkerheden

Den seneste tids terroranslag rundt omkring i Europa, får politiet til at opgradere sikkerheden omkring Nordeuropas største festival

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

I weekenden slår Roskilde Festival portene op for årets udgave af den enorme folkefest, hvor mere end 100.000 gæster i en uge vil feste og nyde livet igennem uges udskejelser på dyreskuepladsen.

Men desværre bliver det til et lidt anderledes setup i år, end man har set ved de forgangne års udgaver af festivalen.

De seneste måneders blodige terroranslag rundt om i Europa, får politiet til at opgradere sikkerheden omkring festivalen. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Ved ankomst til årets festival vil være nogle synlige sikkerhedsforanstaltninger i form af markante afspærringer, som skal hindre køretøjer i uberettiget at køre ind på området, ligesom der vil være mere synligt politi til stede på pladsen, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Foruden afskærmningen omkring pladsen, vil der være en række 'ikke-synlige foranstaltninger', der ikke bliver uddybet yderligere.

Hjælp fra befolkningen
Foruden de politiets tiltag, opfordres borgere og festivalgængere til at være ekstra opmærksomme på unormal adfærd i området.

- Hvis der observeres sådanne forhold, bør det straks meldes til festival-markeret personale eller til politifolk på festivalen – alternativt på telefon til 114.

De nye tiltag vil ifølge Midt- og Vestsjællands Politi kunne påvirke den kørende trafik til og fra festivallen.

Derfor anbefales det, at man tager bus eller tog festivallen.