Læge om bosted-drab: Vivi gjorde ikke modstand

Den 57-årige Vivi Nielsen, der i marts måned sidste år mistede livet, gjorde ikke modstand, da en beboer stak hende i ryggen med en 23 centimeter lang kniv

Vivi Nielsen blev stukket ihjel d. 26 marts 2016 på bostedet Lindegården i Roskilde. Foto: Privat.
Vivi Nielsen blev stukket ihjel d. 26 marts 2016 på bostedet Lindegården i Roskilde. Foto: Privat.

RETTEN I ROSKILDE (EKSTRA BLADET): I følge obduktionsrapporten havde den 57-årige sosu-assistent Vivi Nielsen ikke andre tegn på skade end et enkelt, men fatalt stiksår.

Hun havde heller ikke afværgelæsioner, hvilket ifølge obduktionsrapporten tyder på, at Vivi Nielsen ikke ydede modstand, da hun blev overfaldet af en beboer på bostedet Lindegården 26 marts 2016.

I retten forklarede statsobducenten, at den 23 cm lange kniv først gennemborede kvindens muskulatur, hvor efter den forsatte 20 cm ind i kroppen på Vivi Nielsen og ramte en livsvigtig hulåre.

- Når hulåren skæres over så bløder du. Og du bløder rigtig meget. Det er den blødning, vi regner med, at hun er død af, forklarede han i dag i retten, hvor en 31-årig mand og tidligere beboer på Lindegården sidder tiltalt for drab.

En obduktion har senere fastslået, at den 57-årige kvinde døde som følge af massive indre blødninger.

Se også: Psykisk syg tiltalt for drab: Kolleger kæmpede for at redde Vivi

Se også: Drabstiltalt hørte stemmer: Mord eller selvmord var den eneste løsning

Se også: Michaels kone blev dræbt: - Jeg er ikke vred på ham

Kæmpede for Vivis liv i to timer
I retten forklarede den læge, der modtog Vivi Nielsen på Køge Sygehus, at hun allerede var død ved ankomsten til skadestuen ca. en halv time efter overfaldet.

- Der var pågående hjertemassage, men på grund af det store blodtab, var det ikke muligt at få hendes hjerte igang igen, forklarede anestæsilægen.

Fra bostedet og til hospitalet svævede Vivi Nielsen mellem liv og død, mens ambulancepersonale forsøgte at holde hende stabil. Ifølge den vagtsatte læge fik den 57-årige kvinde hjertestop seks til otte gange, mens sygehusets læger forgæves kæmpede for hendes liv.

Blødningen var så voldsom, at lægerne efter to timer måtte opgive kampen.

- Til sidst kiggede vi hinanden i øjnene og blev enige om, at det var hensigtsløst at fortsætte, fortalte lægen i dag til retten.

Den 31-årige drabstiltalte har erkendt at have stukket Vivi Nielsen, men nægter sig skyldig i drab.

Om selve handlingen har han forklaret, at stemmer beordrede ham til at dræbe, og at Vivi Nielsen var et tilfældigt offer. Han sigtede efter den 57-årige kvindes balle, men ramte hende i stedet i højre side af lænden.

- Hun sagde bare 'Av for helvede' og vendte sig rundt inden jeg gik, forklarede den drabstiltalte 31-årige mand tidligere i dag.

Den 31-årige var på drabstidspunktet beboer på bostedet hvor Vivi Nielsen arbejdede. Anklagemyndigheden kræver den 31-årige fængslet på ubestemt tid på en psykiatrisk afdeling, da han er for syg til almindelig afsoning.

Der forventes at falde dom i sagen tirsdag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere