Læge skød Patrick: Her er hans dom

Patrick og hans mor er lettede over, at 67-årig læge blev fundet skyldig i drabsforsøg

Her møder Patrick Aulum-Pedersen to af de tre betjente, der reddede ham efter skyderiet. (VIDEO: LOKALAVISEN.DK)

Retten i Lyngby, Ekstra Bladet

Det koster den 67-årige pensionerede læge Jan Ahrenkiel Thisted fra Birkerød fire års fængsel, at han skød Patrick Aulum-Hansen i maven, da den berusede unge mand natten mellem den 5. og 6. december sidste år knuste en rude i kælderdøren og den 67-årige troede, at han igen skulle udsættes for et hjemmerøveri.

Det var et enigt nævningeting, der idømte de fire års fængsel. Den 67-årige ankede på stedet til frindelse.

- Jeg er yderst overrasket både over skyldkendelsen og dommen, sagde lægen, der blev pensioneret i 2008, i en kort kommentar til dommen. Hans forsvarer Malene Palludan siger, at hendes klient er yderst berørt af dommen:

- Vi håber på et andet resultat i landsretten, siger Malene Palludan.

Retten i Lyngby slog tidligere i dag fast, at den 67-årige fra Birkerød var skyldig i overlagt drabsforsøg på Patrick Aulum-Pedersen og afviste hans forklaring om, at han skød i nødværge.

Patrick Aulum-Pedersen, i dag 27, har en række mén efter skudepisoden, som han selv intet husker om. (Foto: Lokalavisen.dk) 112 - 7. okt. 2015 - kl. 13:07 Var det nødværge, da Patrick blev skudt? Her er rettens kendelse

Det enige nævningeting afviste også, at den 67-årige skulle være straffri, fordi han overskred grænsen for lovligt nødværge på grund af skræk og ophidselse i situationen.

Retten mente, at hele hændelsesforløbet bar præg af, at Jan Ahrenkiel Thisted var angriberen - og ikke blot forsvarede sig.

Efter skyldkendelsen var Patrick Aulum-Pedersens mor, Mette, lettet og rørt over, at den 67-årige var fundet skyldig i drabsforsøget på hendes søn. Tårerne fik frit løb i retten.

- Det viser, at vores retssystem fungerer, siger hun til Ekstra Bladet.

- Det vigtigste var, at han blev fundet skyldig. Det er en dybt kriminel handling, han har begået. Den slags er uacceptabelt i Danmark, siger Mette Aulum-Pedersen.

Patrick Aulum-Pedersen var fuld efter et julefrokost med sit firma. Han gik forkert i sin brandert og blev skudt af en husejer, der frygtede et nyt hjemmerøveri. (Foto: Lokalavisen.dk) 112 - 7. okt. 2015 - kl. 11:09 Anklager: Det her er ikke USA, Patrick blev ikke skudt i nødværge

- Inde i mig selv havde jeg tænkt på fire års fængsel. Jeg havde forventet, at han ville anke. Nu håber jeg bare, at landsretten stadfæster eller giver ham mere, siger Mette Aulum-Pedersen.

- Hans dom er en konsekvens af hans handling og den straf må han tage, siger Mette Aulum-Pedersen.

Hun ringede straks efter dommen til sønnen Patrick, som også er lettet over, at lægen blev kendt skyldig.

- Det er det vigtigste for ham. Han har et hjerte af guld og taler ikke ondt om nogen som helst, heller ikke ham, der skød ham, siger Mette Aulum-Pedersen.

Hun har fulgt hele retssagen mod manden, der var så tæt på at dræbe hendes søn at kun en hurtig førstehjælp fra tre politifolk og akutlæge reddede hans liv. Patrick Aulum-Pedersen blev ramt af et koncentreret haglskud, der blandt andet rev en del af hans lever i stykker.

- Jeg har været helt følelseskold, når jeg har siddet og kigget på ham i retten. Han virkede slet ikke som om, han angrer. Der var ingen empati og det er meget skræmmende. Men ellers er jeg hamrende ligeglad med ham, siger Mette Aulum-Pedersen om den dømte læge.

Se også: Mor sendte ambulancen til sin skudte søn

1 af 3 Patrick Aulum-Pedersen var fuld efter et julefrokost med sit firma. Han gik forkert i sin brandert og blev skudt af en husejer, der frygtede et nyt hjemmerøveri. (Foto: Lokalavisen.dk)
2 af 3 En 67-årig fik et flash-back fra et hjemmerøveri, da han skød den 26-årige gennem døren, som på billedet er erstattet med en træplade. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Mette Aulum-Pedersen foran retten i Lyngby, hvor hun fulgte sagen mod manden, der skød hendes søn. Hun er lettet over dommen. (Foto: Jan Søgaard)