Lækage afslører: Islamisk Stat-jihadist vendt hjem til Danmark

En mand fra Brønshøj er registreret som Syrien-kriger i et IS-dokument. I dag er han tilbage i Danmark.

En mand, som i juli 2013 angiveligt stillede sig til rådighed for Islamisk Stat (IS) i krigen i Syrien, er i dag hjemme i Danmark igen.

Det skriver Berlingske.

Berlingske har via de 22.000 lækkede IS-dokumenter opsporet manden fra Brønshøj, som til trods for sin påståede fortid som Syrien-kriger hverken er blevet anholdt eller sigtet af politiet.

Og spørgsmålet er også, om den lækkede liste er tilstrækkeligt grundlag for at retsforfølge ham.

Det øger i hvert fald muligheden, mener Jørn Vestergaard, der er professor i strafferet ved Københavns Universitet.

- De lækkede dokumenter må da være en foræring til PET og anklagemyndigheden, og det vil være ret overraskende, hvis de slet ikke kan bruges i efterforskning og retsforfølgelse mod jihadisterne, siger han til avisen.

Berlingske har i alt identificeret syv danskere ud fra det lækkede materiale, der omfatter spørgeskemaer, som IS-krigere har skullet udfylde, når de meldte sig til tjeneste.

Manden fra Brønshøj, der har en fortid i banden Loyal To Familia, har ikke ønsket at kommentere oplysningerne fra dokumenterne over for avisen.

Politiets Efterretningstjeneste har heller ikke ønsket at fortælle, hvorvidt de lækkede dokumenter fra Islamisk Stat indgår i tjenesten efterforskning.

Justitsminister Søren Pind (V) mener dog, at listen bør få konsekvenser.

- Det er nogle af de mennesker, som udgør den farligste trussel for, at der sker yderligere terror i Danmark.

- Den her regering står over for en kontant kurs over for Syrien-krigere. Det er min klare forventning, at der kommer flere sager. Vi har strammet lovgivningen, og vi kommer til at stramme yderligere, siger han til Berlingske.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere