Lærer tiltalt for at krænke fem elever: Pillede ved pige, mens hun sov

Fem kvindelige elever blev i flere år udsat for krænkelser af en mandlig lærer. I efteråret 2016 blev læreren bortvist for at have befamlet en elev, imens hun sov

Episoderne har angiveligt fundet sted i flere år, før læreren blev bortvist. Foto: Per Rasmussen
Episoderne har angiveligt fundet sted i flere år, før læreren blev bortvist. Foto: Per Rasmussen

En mandlig lærer på Odsherreds Efterskole bliver nu tiltalt for at have befamlet og beluret flere kvindelige elever igennem to år.

- Vi har rejst tiltale på i alt fem forhold af blufærdighedskrænkelser. Der er tale om befølinger af de krænkede og ét tilfælde, hvor læreren skal have beluret eller iagttaget en elev, fortæller anklager Anja Lund Liin til Ekstra Bladet.

Pigerne var mellem 14 og 16 år, da krænkelserne fandt sted.

Se også: Tidligere elever: Forstander har dækket over gramselærer i årevis

Episoderne skal have fundet sted fra 2014-2016, men først i november 2016 blev læreren bortvist, da det kom frem, at han havde befamlet en elev, imens hun sov. Dengang erkendte læreren, at han havde befamlet en 16-årig pige under blusen, og at han tog hende på brystet.

Efter episoden opfordrede efterskolen andre elever til at fortælle om det, hvis de også havde været udsat for noget.

Se også: Lærer bortvist efter gramsesag: Nu afhøres to piger

Da læreren blev bortvist i efteråret, var Ekstra Bladet i kontakt med flere tidligere elever og forældre, som alle fortalte enslydende historier om lærerens adfærd.

De fortalte, at de havde set eller oplevet læreren opføre sig upassende og krænkende, og at de havde fortalt skolens forstander om sagerne. Men i stedet for at få konsekvenser for læreren, blev eleverne affejet og skældt ud for at komme med sådanne beskyldninger, fortalte de.

- Han (læreren red.) var klatreinstruktør, og når han skulle hjælpe pigerne op, tog han dem på numserne og for langt nede på hofterne. Man kunne se på pigerne at de ikke kunne lide det. Og når han krammede pigerne var det meget intime kram, fortalte Nicklas Thorndal til Ekstra Bladet.

Fik skæld ud for at sladre
Han var elev på efterskolen fra 2014-2014, og da han på et tidspunkt valgte at fortælle forstander Tom Hagedorn om sine oplevelser, fik han et chok.

- Jeg fik af vide, at jeg ikke måtte snakke sådan om en lærer, da det kunne vare potentielt skadeligt for lærerens ry, og man ikke måtte sige så noget om lærerne. Jeg fik skæld ud, og derfor sagde jeg ikke noget igen om det, fortalte Nicklas Thorndal dengang.

Forstanderen benægtede dog, at der var hold i elevernes påstande.

- Det kan jeg simpelthen ikke genkende det der billede. Jeg kunne aldrig finde på at skælde ud, hvis en elev fortalte mig om sådanne ting, sagde forstanderen.

Skærm

Hent flere
Hent flere