Lærervikar tiltalt: Bandt elever til borde med tape og slog dem

Den 42-årige mand er desuden tiltalt for at have slået eleverne med linealer og et kosteskaft

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

En 42-årige nu tidligere lærervikar er blevet tiltalt for systematisk vold, frihedsberøvelse og tvang mod flere elever i 2. klasse på Gudumholm Skole lidt uden for Aalborg.

Det skriver Nordjyske, der har fået aktindsigt i anklageskriftet. Lærervikaren skal på anklagebænken tirsdag ved Retten i Aalborg.

Eleverne blev udsat for vold som led i undervisningen.

Den 42-årige mand er ifølge anklageskriftet tiltalt for at have bundet eleverne fast til borde og pæle med sjippetov og tape. Efterfølgende slog han dem med linealer, et kosteskaft og en knytnæve. Resten af klassen skulle se på, mens volden foregik.

Det fremgår desuden af anklageskriftet, at læreren havde truet eleverne med vold, hvis de fortalte noget til deres forældre eller til politiet.

Volden skete fra august til til oktober 2015 - men sagen kom først frem i 2017, da skolen blev bekendt med overgrebene.

Siden har politiet efterforsket sagen, og den 42-årige blev sigtet i marts. Han nægter sig skyldig i de 29 forhold, som han er tiltalt for.

Ifølge Nordjyske er der blevet foretaget videoafhøringer af flere elever, og de vil blive afspillet i løbet af retssagen. Der er afsat 10 dage til sagen, og der forventes at falde dom i slutningen af juni.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.