Landsdækkende politirazzia i dag

Politiet starter i dag en målrettet indsats mod manglende brug af sele samt brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen

Politiet gennemfører razzia over hele landet i denne uge målrettet mod manglende brug af sele samt brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen. (Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)
Politiet gennemfører razzia over hele landet i denne uge målrettet mod manglende brug af sele samt brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen. (Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

Hvis du har den dårlige vane at glemme sikkerhedsselen eller tage telefonen, når du kører bil, så skal du tænke dig om en ekstra gang i de kommende dage.

Politiet gennemfører nemlig fra i dag og frem til søndag en landsdækkende razzia målrettet mod manglende brug af sikkerhedssele samt brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.

- Vi laver en særlig indsats, hvor trafikintensiteten er størst. Typisk ved store lyskryds, siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør hos Fyns Politi til Ekstra Bladet.

- Vi ser desværre løbende, at der er bilister og passagerer, der bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i trafikken, fordi de ikke bruger sikkerhedsselen. Derfor sætter vi i lighed med tidligere år ind med en forstærket indsats over for manglende selebrug i den kommende uge, siger chef for Rigspolitiets nationale færdselscenter, Frank Mathiesen, i en pressemeddelse.

- I kontrollen vil vi også have fokus på personer, der taler i håndholdt mobiltelefon, da de udgør en fare for færdselssikkerheden.

Og det er ikke uden grund, at man skal huske selen og lade telefonen være under kørslen. Ifølge Rigspolitiet reduceres sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 procent, hvis du bruger sikkerhedsselen.

Uheldsrisikoen ved at køre med håndholdt mobiltelefon kan være op til fire gange højere end ved ikke at gøre det.

I en tilsvarende kontrol i uge 11 sidste år faldt 2.212 bilister i fælden. 1.377 havde 'glemt' selen, 36 havde undladt at påse børn anvendelse af sikkerhedsudstyr og 799 havde benyttet håndholdt mobiltelefon under kørslen.

- Vi har ikke noget bud på, hvordan tallene kommer til at se ud i år, siger Frank Mathiesen til Ekstra Bladet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere