Lars Hedegaard sigtet for at skrive navn på attentatmand

Politiet sigter Lars Hedegaard for brud på navneforbud

Københavns Politi oplyser, at islamkritiker Lars Hedegaard sigtes for brud på navneforbud mod mand, der er mistænkt for at ville dræbe netop Lars Hedegaard.

- Navneforbuddet er nedlagt i Københavns Byret ved et retsmøde den 30. april 2014, og Lars Hedegaard er sigtet for at have overtrådt det to gange, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Ritzau.

Lars Hedegaard selv raser over sigtelsen på Facebook, hvor han skriver, at han torsdag morgen blev ringet op af drabssektionen i Københavns Politi, der har indledt en straffesag mod ham.

'Jeg spekulerede et øjeblik på, hvem jeg havde slået ihjel, men kunne ikke komme på nogen', skriver han blandt andet på sin åbne Facebook-profil.

Har brug for en succes
Sigtelsen kommer efter, at Lars Hedegaard i to artikler i Dispatch International har skrevet navnet på den mand, der forsøgte at skyde ham 5. februar 2013.

Hedegaard undrer sig over, at han skal straffes for at have skrevet mandens navn, eftersom det er i et svensk indregistreret medie, samtidig med at navnet på den formodede gerningsmand flere gange har optrådt i tyrkiske medier.

I en sarkastisk kommentar bakker han derfor Københavns Politi op.

'Jeg forstår udmærket, at Københavns Politi har brug for en succes. BH (den formodede gerningsmand, red.) er over alle bjerge. Det er jeg ikke, så jeg er nem at komme efter,' skriver han og tilføjer:

'Jeg ser frem til retssagen, hvor jeg formentlig får lov til at sige et par ord - med mindre det i mellemtiden er blevet forbudt'.

Overtrædelse af navneforbud straffes med bøde.

Den formodede attentatmand bag drabsforsøget på Lars Hedegaard flygtede efter attentatet ud af landet og blev efterfølgende fundet af Tyrkiet. Danmark krævede manden udleveret, men det viste sig at manden var blevet løsladt, og Tyrkiet er fortsat ikke kommet med en forklaring.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere