Levakovic-boss for Højesteret: Kræves udvist af Danmark

Truede en hel familie: Ved Landsretten undgik han med nød og næppe udvisning. I dag begynder sagen ved Højesteret, hvor Gimi Levakovic kræves smidt ud af Danmark

Ekstra Bladet var mandag tilstede i Højesteret. Her kan du høre journalist Caroline Clante fortælle om sagen

Den højeste og sidste retsinstans i Danmark, Højesteret, indleder i dag et potentielt skæbnesvangert retsmøde for sigøjner-boss Gimi Levakovic. Retten skal nemlig tage stilling til, om overhovedet af Danmarks mest kriminelle familie skal udvises. 

Det sker, efter at Østre Landsret i oktober sidste år, omstødte en dom på et år og tre måneder samt udvisning med indrejseforbud i 12 år, som den selvudnævnte roma-boss modtog i forbindelse med en sag om våbenbesiddelse og trusler på livet.

Gimi Levakovic blev i stedet idømt en skærpet fængselsstraf på 18 måneder og fik lov til at blive i landet efter endt afsoning.

En tydeligt lettet Gimi Levakovic modtog dengang afgørelsen med tårer og taksigelser, men nu kan den 46-årige, der har adskillige domme på CV’et, se frem til endnu et retsmøde i sagen, hvor rigsadvokaten nu vil forsøge at få udvisningen cementeret ved Højesteret.

Se også: Anklager til Levakovic: Det her er dråben

- Jeg dræber jer alle sammen
Gimi Levakovic har siddet fængslet siden 2. maj sidste år, hvor han blev anholdt, efter at politiet blev tilkaldt til et husligt postyr i Korsør. Under retssagen i Næstved Byret kom det frem, at sigøjner-bossen før anholdelsen havde drukket sig ond i sulet og efterfølgende havde rettet sin vrede mod en anden roma-familie, som han holdte grillaften med.

Santino Levakovic (th) er far til Claudia Jansens to børn, en pige på tre år og en dreng på et år. Privatfoto Krimi Barnebrud: Derfor faldt jeg for sigøjner-boss’ søn

Her truede Levakovic med at skyde dem, ligesom han ifølge tiltalen også råbte til en kvinde: - I har fem minutter til at finde den, ellers skyder jeg hele familien og knepper jer! Samme aften truede han, ifølge anklageskriftet, en anden kvinde i den opgang, hvor grill-aftenen blev holdt: - Hvis du ikke finder V, dræber jeg jer alle sammen med pistolen.

I lejligheden i Korsør, hvor Levakovic boede på det pågældende tidspunkt, fandt politiet efterfølgende en Walther P38 ni mm-pistol med to magasiner med hver otte skarpe patroner.

Artiklen fortsætter under billedet


Femte udviste Levakovic
Ved dagens retsmøde skal først anklagemyndigheden foreligge sagen for Højesteret, hvorefter både forsvar og anklagemyndighed vil procedere inden dommeren trækker sig tilbage for at votere. Den endelige afgørelse forventes dog ikke at falde i dag.

En dom for trusler på livet og våbenbesiddelse blev enden på Gimi Levakovic' tid i Danmark. Foto: Jakob Jørgensen 112 - 8. aug. 2015 - kl. 13:26 Levakovic-boss kan nu få besøg i fængslet

Hvis Gimi ' Boss' bliver udvist, er han den femte i rækken fra klanen, der skal rejse ufrivilligt til Kroatien, når straffen er afsonet. I forvejen er tre af familiens medlemmer dømt til udvisning for bestandigt. Det er Jura, Django og Stefano Levakovic, alle dømt for grove hjemmerøverier, mens sigøjnerbossens nevø, Alpacino Petrovic, er udvist med 12 års indrejseforbud for blandt andet vanvids-kørsel.

Gimi Levakovic har overfor Ekstra Bladet ikke ønsket at kommentere sagen før mødet i Højesteret.

Søren Pind har tidligere udtalt sig meget kritisk om Levakovic-familien.

1 af 2 Sådan så det ud, da Ekstra Bladet skrev om sagen efter Levakovic var blevet anholdt.
2 af 2 I 1970’erne kom de første medlemmer af Levakovic-familien til Danmark fra Kroatien. Her slog de sig ned på Amager. I dag består familien af omkring 45 medlemmer, fordelt på fire generationer. Flere medlemmer af Levakovic familien, både kvinder og mænd, har adskillige domme bag sig, herunder afpresning og røverier, hvor deres speciale synes at være hjemmerøverier hos ældre mennesker. Ekstra Bladet skrev første gang om familien i 2011 under overskriften ’Danmarks mest kriminelle familie’. Foto: Jakob Jørgensen
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere