Levakovic-boss for retten: I dag kan han blive udvist

Gimi Levakovic er tiltalt for våbenbesiddelse og dødstrusler Følg med i live-bloggen herunder

Følg dækningen på Ekstra Bladet TV løbende gennem dagen og løbende fra retten i live-bloggen herunder

Live Blog Gimi Levakovic
 

Overhovedet af den storkriminelle Levakovic-klan, Gimi Levakovic, kan i dag blive udvist af Danmark.

Det sker, hvis han i retten i Næstved bliver kendt skyldig i besiddelse af en skarpladt pistol samt at have truet andre på livet.

Ifølge anklageskriftet truede Gimi Levakovic en anden romafamilie med at skyde dem sent om aftenen 1. maj i år.

Gimi 'Boss' Levakovic i haven til sit hus i Kastrup. Nu risikerer han udvisning i seks eller 12 år. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Levakovic-boss kræves udvist: Truede med at skyde hel familie

- I har fem minutter til at finde den - ellers skyder jeg hele familien og knepper jer, skulle han ifølge anklageskriftet blandt andet have råbt af en kvinde fra den anden romafamilie i en lejlighed på Motolavej i Korsør.

Senere samme aften gik hans temperament udover en anden kvinde i opgangen af lejlighedskomplekset.

- Hvis du ikke finder V, dræber jeg jer alle sammen med pistolen, skulle han have råbt.

Fandt to magasiner
Gimi Levakovic har siddet varetægtsfængslet siden 2. maj efter at politiet på adressen i Korsør fandt en Walther P38 med to magasiner, der hver havde otte skarpe skud.

Levakovic-overhovedet nægtede et hvert kendskab til pistolen, og han vil formentlig fastholde det udsagn i retten i dag.

I slutningen af forrige år lovede Gimi Levakovic på live-tv, at han ingen kriminalitet ville begå i 2015. Nu risikerer han imidlertid udvisning i seks eller 12 år pga. våbenbesiddelse og trusler på livet.
I slutningen af forrige år lovede Gimi Levakovic ellers på live-tv, at han ingen kriminalitet ville begå i 2015.

Den 21-årige Santino Levakovic tog prisen for flest tiltalepunkter under gårsdagens retsmøde. Han blev dømt i syv af i alt otte tiltaleforhold og skal et år og tre måneder i fængsel. Foto: privat Krimi 93-årigt offer for Levakovic: Hvorfor er de her endnu

Santino Levakovic, 21, søn af Levakovic-klanens overhoved, Gimi ’Boss’ Levakovic, var talt for syv tilfælde af trick-tyveri og forsøg på tricktyveri samt besiddelse af en gasspray. (Privatfoto) 112 - 22. jun. 2015 - kl. 13:45 Dom i Levakovic-sag: Her er straffen

Det er Udlændingestyrelsen, der har givet anklagemyndigheden grønt lys til at den 46-årige Levakovic kan blive udvist, hvis retten finder ham skyldig.

Gimi Levakovic, der oprindeligt er kroatisk statsborger, har boet i Danmark i 43 år og har en række domme bag sig. Får anklagemydigheden sit ønske om udvisning opfyldt, kan den 46-årige blive udvist i seks eller 12 år.

Femte udvisning
Bliver sigøjner-bossen udvist, er han den femte fra Levakovic-klanen, der er skal rejse ud af Danmark.

Tre fra familien er allerede dømt til udvisning for bestandigt på grund af en række grove hjemmerøverier, en fjerde er dømt til udvisning i 12 år for vanvidskørsel.

Gimi Levakovic havde desuden 22.502 kroner på sig på tidspunktet for anholdelsen. Hele beløbet er blevet beslaglagt af politiet, da han har gæld til Skat.

Ekstra Bladet følger sagen...

1 af 2 
2 af 2 Gimi 'Boss' Levakovic i haven til sit hus i Kastrup. Nu risikerer han udvisning i seks eller 12 år. Foto: Jakob Jørgensen