Levakovic-boss jaget i fængslet

Svinet til af medfanger og søgte dækning hos fængselsbetjente på gårdtur

Gimi 'Boss' Levakovic er ikke synderlig populær blandt de medindsatte på Vestre Fængsel.
(Foto: Jakob Jørgensen)
Gimi 'Boss' Levakovic er ikke synderlig populær blandt de medindsatte på Vestre Fængsel. (Foto: Jakob Jørgensen)

Den kriminelle Levakovic-klans selverklærede overhoved er jaget vildt bag tremmerne.

En række fængselskilder fortæller til Ekstra Bladet, hvordan Gimi ’Boss’ Levakovic er en særdeles upopulær herre i Københavnske Vestre Fængsel, hvor en gruppe af de andre indsatte har set sig sure på klanbossen.

- Der bliver råbt beskyldninger imod ham ud fra cellerne. Han bliver kaldt røvhul, svin og stikker og den slags, fortæller en række fængselskilder uafhængigt af hinanden.

Det beskrives, hvordan der endda været forsøg på overfald. Men det undgik familieoverhovedet med nød og næppe ved at flygte hen til nogle fængselsbetjente, forlyder det.

Stjæler fra gamle og svage
En række af Levakovic-familiens medlemmer er dømt for nådesløst at opsøge ældre i deres hjem og der udsætte de værgeløse ofre for tricktyverier og hjemmerøverier.

Og blandt andet den adfærd har været medvirkende til familiebossens lave popularitet blandt de andre fanger.

En anden anstødssten er familieklanens årelange, massive plat og snylteri på samfundet, der jævnlig har været dokumenteret i blandt andet Ekstra Bladet.

Levakovic-familien er tidligere blevet kendt som Danmarks mest kriminelle familie. Nu er deres familie-overhovede blevet udvist. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Levakovic smækker med døren efter udvisning: Fuck jer!!

Gimi Levakovic’s medvirken i de to TV2-programmer ’sigøjnerbossen og hans berygtede familie’ gjorde det ikke ligefrem bedre.

Her fulgte tv-holdet flere af klanens medlemmer, med særligt fokus på Gimi ’Boss’ Levakovic.

Krig på facebook
Et mildt sagt sært indblik i en bizar verden, hvor familieoverhovedet det ene øjeblik underholdt med sin forkærlighed for titel-melodien fra Godfather-filmene og det næste øjeblik lagde videoklip af sig selv lavet med Iphone på sin facebook-profil.

Videoklippene blev brugt som våben i en strid, som Levakovic-bossen havde kørende med andre klanoverhoveder rundt om i Europa.

Der blev ikke sparet på noget, og truslerne føg på kryds og tværs mellem klanbosserne.

Tv-programmerne viser, hvordan facebook-krigen på et tidspunkt blev for meget for Gimi Levakovic, der ringede til politiet for at anmelde et angiveligt trusselsbillede.

-Det er langt ude. Han er jo stikker for åben skærm, lyder det fra fængselskilderne.

Meningsudvekslinger
- Jeg er ikke bekendt med, at der har været vold. Men jeg ved, at det har været lidt op og ned derinde.

Det siger Bjørn Elmquist, forsvarer for Levakovic-klanens overhoved ved dennes seneste retssag.

- Der har været udvekslet meninger og det, der var værre, men ingen direkte håndgribeligheder, fortæller advokaten.

- Når jeg har mødtes med ham, har mestendels drøftet hans sag. Vi har ikke drøftet eventuelle trusler, men jeg er bekendt med, at der har været noget på nettet i den retning.

- Han er ikke på Vestre Fængsel mere. Han er nu flyttet til anden arrest. Men hvilken en, der er tale om, det holder jeg for mig selv, siger advokaten.

Udvist efter afsoning
46-årige Gimi ’Boss’ Levakovic blev i august i år idømt halvandet års fængsel med efterfølgende udvisning. Dommen ankede han og er derfor varetægtsfængslet frem til, at sagen kommer for Landsretten.

Dommen blev afsagt ved Retten i Næstved, hvor han var tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse i form af en pistol samt for at have truet en hel roma-familie på livet.

Under domsafsigelsen, der faldt efter halvanden times votering, lød der forbavsede vredesudbrud fra Levakovic-bossens fremmødte familiemedlemmer, som var tydeligt overrasket over retsmødets udfald.

Har kostet kommunen millioner:

Ekstra Bladet har afdækket Levakovic-familiens forhold siden 2011 og har blandt andet dokumenteret, at den over en periode på lidt over fire år kostede Københavns Kommune svimlende 16,9 millioner kroner i sociale ydelser.

Under retsmødet kom det frem, at den 46-årige i sine 43 år i Danmark aldrig har haft et arbejde, droppede ud af syvende klasse og derudover har en række overtrædelser af straffeloven på sit cv. Retten fandt dermed, at sigøjner-bossens tilknytning til det danske samfund er så lille, at han kan udvises, uden det strider imod Danmarks internationale forpligtelser.

Gimi Levakovic forklarede tidligt under retsmødet, hvordan han ofte følte sig udstillet i medierne. Særligt en dokumentar fra TV2 sidste år havde ifølge den selvudnævnte sigøjner-boss været fordrejet.

– Efter jeg har medvirket i det program, er jeg blevet udstillet som en mafiaboss. Jeg er slet ikke mafiaboss eller boss for noget, forklarede Gimi Levakovic i retten.

Se Gimi Levakovic i duel med DF's Martin Henriksen

1 af 2 Det er her bag Vestre Fængsels tykke mure, at de indsatte har været efter Gimi Levakovic. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Gimi 'Boss' Levakovic er ikke synderlig populær blandt de medindsatte på Vestre Fængsel. (Foto: Jakob Jørgensen)