Levakovic-boss kræves udvist: Her er hans brogede CV

Gimi 'Boss' Levakovic risikerer udvisning fra Danmark, når sagen i dag behandles i Højesteret

HØJESTERET (Ekstra Bladet): 23 domme for kriminalitet begået i Danmark, siden han var 18 år gammel. Sådan lyder sigøjnerbossen Gimi Levakovics brogede CV.

Det kom frem i Højesteret i København mandag, hvor Levakovic-bossens sag om udvisning behandles. Den 46-årige blev udvist i byretten i forbindelse med en dom for våbenbesiddelse og trusler på livet, men Østre Landsret valgte at omstøde den dom.

Nu er det op til Højesteret at vurdere, hvorvidt sigøjnerbossen skal have lov at blive, eller om han skal sendes til Kroatien, hvor han kommer fra.

I 1970’erne kom de første medlemmer af Levakovic-familien til Danmark fra Kroatien. Her slog de sig ned på Amager. I dag består familien af omkring 45 medlemmer, fordelt på fire generationer. Flere medlemmer af Levakovic familien, både kvinder og mænd, har adskillige domme bag sig, herunder afpresning og røverier, hvor deres speciale synes at være hjemmerøverier hos ældre mennesker. Ekstra Bladet skrev første gang om familien i 2011 under overskriften ’Danmarks mest kriminelle familie’. Foto: Jakob Jørgensen 112 - 2. maj. 2016 - kl. 05:56 Levakovic-boss for Højesteret: Kræves udvist af Danmark

Sammenlagt fra det 46-årige Levakovic-overhoved pt brugt 2652 dage bag tremmer - cirka syv år og to måneder - og afsoner netop nu en dom på 18 måneders fængsel.

- Gennem de seneste 10 år er hans kriminalitet blevet grovere og grovere, lød det fra sagens anklager, før han remsede op i flæng: Grov vold, vidnetrusler, tvang, våbenbesiddelse og tricktyverier i stribevis - primært fra ældre borgere.

Han er blandt andet dømt for et groft overfald på et andet medlem af Levakovic-klanen, som blev tæsket så groft, at han punkterede den ene lunge.

En anden dom fortæller, hvordan Gimi Levakovic kørte ind i sin ekskæreste, så hun blev slynget op i luften og landede i en række parkerede cykler. Herefter vendte han rundt og forsøgte at ramme hende igen, men uden held. Hun fik blandt andet 16 sting i armen.

Santino Levakovic (th) er far til Claudia Jansens to børn, en pige på tre år og en dreng på et år. Privatfoto Krimi Barnebrud: Derfor faldt jeg for sigøjner-boss’ søn

Omvendt mener Gimi Levakovic og hans advokat Michael Juul Eriksen ikke, at der er grundlag for at sende den 46-årige far til fire ud af landet. Han taler ikke kroatisk og har ingen relation til landet, lyder det blandt andet i begrundelsen.

Til gengæld har han børnene i Danmark - alle danske statsborgere - som han er meget tæt med.

- De to yngste besøger ham i fængslet en gang om ugen, fortalte anklageren i sin fremlæggelse af sagen og læste op, at 'gensynsglæden altid er stor' og at Gimi Levakovic er 'meget kærlig i samværet med sine børn.'

Netop børnene var en af årsagerne til, at Østre Landsret besluttede, at Levakovic-bossen skulle have lov at blive i Danmark.

Nu kan du komme ind under huden på fire af landets førende forsvarsadvokater. Tæt på De kriminelles bedste venner: Sådan er det at være forsvarsadvokat

Hvis Gimi 'Boss' Levakovic bliver udvist, er han den femte i rækken fra klanen, der skal rejse ufrivilligt til Kroatien, når straffen er afsonet.

I forvejen er tre af familiens medlemmer dømt til udvisning for bestandigt. Det er Jura, Django og Stefano Levakovic, alle dømt for grove hjemmerøverier, mens sigøjnerbossens nevø, Alpacino Petrovic, er udvist med 12 års indrejseforbud for blandt andet vanvids-kørsel.

Ekstra Bladet fulgte sagen i Højesteret - læs eller genlæs vores LIVE-dækning her:

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere