Levakovic i retten: Her er dommen

Efter en hel dag i retten i Næstved er dommen endeligt faldet i sagen mod sigøjner-bossen

Hør forsvarer Bjørn Elmquists kommentar til sagen her.

Retten i Næstved (Ekstra Bladet): Gimi Levakovic skal i fængsel i et år og tre måneder, og skal derefter udvises i Danmark i 12 år.

Det fastslog dommeren i Retten i Næstved i dag, i en sag hvor den 46-årige sigøjner-boss var tiltalt for dødstrusler samt våbenbesiddelse.

  - Skal jeg skyde ham her? ,skulle Gimi Levakovic ifølge et vidne have sagt sent om aftenen 1. maj i år, inden han truede med at skyde en hel roma-familie 112 - 6. aug. 2015 - kl. 14:41 Anklager til Levakovic: Det her er dråben

Retten fandt at Gimi Levaokvic var skyldig i at fremsige dødstrusler med ordlyden ’Jeg dræber jer alle sammen ’ og ’ I har fem minutter til at finde den - ellers skyder jeg hele familien og knepper jer’.

Truslerne var rettet mod en anden roma-familie, som Levakovic boede hos i en periode i maj i år. Han blev desuden kendt skyldig i at være i besiddelse af en Walther P38 pistol med to magasiner, der hver havde otte skarpe skud.

Dommeren sagde endvidere, at det er bydende nødvendigt, at den 46-årige Gimi Levakovic bliver udvist.

- Det mener vi på baggrund af en samlet vurdering, hvor vi blandt andet har taget højde for den tiltaltes tidligere straffe, forklarede dommer Christian Ankerstjerne.

- Skal jeg skyde ham her? ,skulle Gimi Levakovic ifølge et vidne have sagt sent om aftenen 1. maj i år, inden han truede med at skyde en hel roma-familie 112 - 6. aug. 2015 - kl. 11:18 Vidne: Gimi Levakovic gik amok

Det er et enigt dommerpanel, der har besluttet, at den 46-årige først skal fængsles og derefter udvises af Danmark.

- Vi har lagt vægt på, at han har en fortid med flere tilfælde af grov vold, og vi mener på den baggrund, at der er risiko for, at han vil fortsætte i sit kriminelle virke.

Forsvaret til Gimi Levakovic lagde i proceduren vægt på, at retten ikke med sikkerhed kunne sige, at pistolen fundet på Motalavej i Korsør tilhørte den 46-årige Levakovic.

- Om det så var julemanden eller en andens pistol er underordnet for sagen, men jeg mener, at der er begrundet tvivl om hvorvidt, pistolen kunne have tilhørt min klient, sagde forsvarer Bjørn Elmquist i sin procedure.

Derudover mente forsvareren ikke, at anklager Annika Jensen havde påvist, at Gimi Levakovics tilknytning til de danske samfund er lav, blandt andet fordi den 46-årige aldrig har haft et job i Danmark.

- Det også noget sludder, at han ikke er tilknyttet arbejdsmarkedet. Min klient er tilknyttet jobcenteret, og ifølge loven er det en tilknytning til arbejdsmarkedet. Man falder ikke uden for samfundet, fordi man er arbejdsløs, sagde Bjørn Elmquist.

Men retten i Næstved fandt det altså beviseligt, at Gimi Levakovic var skyld i alle tiltaler, og derudover har så lidt tilknytning til de danske samfund, at han kan udvises.

Gimi 'Boss' Levakovic i haven til sit hus i Kastrup. Nu risikerer han udvisning i seks eller 12 år. Foto: Jakob Jørgensen 112 - 6. aug. 2015 - kl. 10:28 Levakovic i retten: Jeg er ikke mafiaboss

Anklager Annika Jensen var efter domsafsigelsen godt tilfreds.

- Jeg havde forventet at han ville få 1 år og tre måneder, så jeg er tilfreds med dagens udfald, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Den 46-årige selvudnævnte sigøjner-boss oplyste umiddelbart efter domsafsigelsen, at han ønsker at anke sagen.

Live Blog Gimi Levakovic
 

1 af 2 Arkivfoto: Jakob Jørgensen
2 af 2 Foto: Jakob Jørgensen