Levende begravet på seks meters dybde: Nu er han erklæret død

En 56-årig mand er omkommet, efter han blev levende begravet under et jordskred i Nordjylland

En hektisk kamp for at finde manden med hjælp fra entreprenørmaskiner finder lige nu sted, men arbejdet bliver besværliggjort af lerjorden. (Video: René Schütze)

Det tog mere end to timer for redningsmandskabet at grave en 56-årig mand helt fri af jord og lermasser, efter han blev levende begravet i en arbejdsulykke onsdag eftermiddag i forbindelse med et udgravningsarbejde.

Det var en af politiets specialtrænede nedgravningshunde, der fandt det sted, hvor manden var blevet dækket af jordmasserne.

Han blev fundet på mere end seks meters dybde omkring kl. 20.25. Men vådt ler og mudder besværliggjorde gravearbejdet, der til sidst måtte gøres med håndkraft, og først klokken 22.45 blev manden gravet helt fri og erklæret død. Han er nu bragt til sygehuset i Hjørring. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

112 - 18. jan. 2017 - kl. 20:52 Mand begravet levende: Fundet livløs på seks meters dybde

Arbejdstilsynet er underrettet om hændelsen og foretager nærmere undersøgelser på ulykkesstedet torsdag.

Ulykken skete i forbindelse med et udgravningsarbejde på Ålstrupvej 68 i Smidstrup ved Vrå i Nordjylland omkring kl. 13.52. Her er man ved at lave et biogasanlæg, og manden gik i bunden af udgravningen i forbindelse med anlægningen af nogle vandafledningsrør, da jorden styrtede over ham for øjnene af en kollega, der sad i en kran.

Pårørende er underrettet.

1 af 2 Det var denne specialtrænede hund, der snusede sig frem til stedet, hvor den 56-årige blev fundet. Foto: Rene Schütze
2 af 2 Foto: René Schütze
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere