LIGE NU: Filmgigant svarer på sex-anklager

Harvey Weinstein er netop ankommet til retten, hvor han står anklaget for voldtægt og sexforbrydelser

Forstå hele Weinstein-sagen her. Video: AP

Høringen af Harvey Weinstein på Manhatten i New Yorks courthouse, er netop begyndt.

Kort efter Weinstein ankom til retten, har han overfor dommeren erklæret sig uskyldig.

Efterfølgende har han desuden besvaret en række ja eller nej spørgsmål fra dommeren, der blandt andet tog udgangspunkt i, om han var bekendt med sine rettigheder, efter han i Højesteret i sidste uge blev tiltalt i en sag, der involverer to kvinder.

Det skriver AP.

Se også: Nu er Harvey Weinstein formelt tiltalt for voldtægt

Et af de påståede ofre, der fortsat er anonym, har fortalt efterforskere, at Weinstein antastede hende på et hotelværelse, hvorefter han voldtog hende.

Få hele Weinstein sagen på et minut

Den anden anklager, den tidligere skuespiller og nuværende sanger Lucia Evans, er selv stået frem med historien om, at Weinstein i 2004 tvang hende til at dyrke oralsex med ham på hans kontor.

En lang række af kvinder har desuden anklaget den fyrede filmgigant for handlinger, der strækker sig fra sexchikane til seksuelle overgreb.

66-årige Weinstein har nægtet sig skyldig i samtlige beskyldninger om ufrivillig sex.

Hans advokat Benjamin Brafman har samtidig udfordret de påståede ofres troværdighed og siger, at han er overbevist om, at det vil lykkes at rense Weinsteins navn.

Filmproducer Harvey Weinstein blev fredag sigtet for voldtægt og for et seksuelt overgreb på en anden kvinde. Foto: AP Intl. kendte - 30. maj. 2018 - kl. 00:18 Weinstein-advokat kalder anklage for 'absurd'

Weinstein kan blive løsladt mod at betale 1 million dollar i kaution.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere