Lige nu: Grædende kvinde sigtet efter flere dødsfald på sygehus

Kvinde bliver netop nu fremstillet ved retten i Nykøbing Falster

En storgrædende kvinde bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster.

Hun er sigtet i forbindelse med flere mistænkelige dødsfald, der angiveligt skal være sket på Nykøbing Falster sygehus.

Fem - seks pårørende er til stede i retten. Flere er meget bevægede, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

Det er sygehusets ledelse, der søndag tog kontakt til Sydsjællands - og Lolland-Falsters politi  og opfordrede politiet til at undersøge sagen nærmere.

Allerede søndag blev kvinden anholdt og sigtet.

Se også: Person anholdt efter mistænkelige dødsfald på sygehus

Det er senioranklager Jeanette Wincentz Andersen, der fører sagen for politiet. Hun har begæret sagen ført for dobbelt lukkede døre.

Den sigtedes forsvarer er Nakskov-advokaten, Torben Groth Madsen.

Han støttede anklagemyndighedens krav om dobbelt lukkede døre.

- Alle kan huske Plejebo-sagen. Der var pressen ikke særlig søde, sagde den sigtede kvindes forsvarer.

Ekstra Bladets mand på stedet har netop overværet den første del af grundlovsforhøret. Han protesterede mod anklagemyndighedens begæring om dobbelt lukkede døre med den begrundelse, at mistænkelige dødsfald på et offentligt sygehus i den grad har offentlighedens interesse.

Dommer Henning Larsen har netop tilkendegivet, at grundlovsforhøret skal føres bag dobbelt lukkede døre. Det indebærer, at ingen i offentligheden kan få at vide, hvad den unge kvinde egentlig er sigtet for, og hvordan hun stiller sig til sigtelserne.

Dommeren  begrundede den dobbelte dørlukning med, at der er tale om meget alvorlige sigtelser, og at sagen er på et meget foreløbigt stadium.

Det er dog netop kommet frem, at sygehusledelsen på Nykøbing Falster Sygehus forud for grundlovsforhøret har orienteret hospitalets 1300 ansatte.

Sagen er nu i politiets hænder, og hospitalsledelsen har derfor fokus på sygehusets personale og andre, der færdes på sygehusgangene i Nykøbing Falster, siger sygehusdirektør Arne Cyron til Ritzau.

- Det er meget vigtigt for mig, at vi har respekt for de medarbejdere og ledere, der gør et stort stykke arbejde på sygehuset, siger Arne Cyron og fortsætter:

- Så derfor tager vi os godt af dem.

Han fortæller, at de over 1300 medarbejdere på Nykøbing Falster Sygehus er blevet informeret om sagen på møder både søndag og mandag.

- Vi skal selvfølgelig sørge for, at vi tager hånd om vores medarbejdere og andre, der måtte være bekymrede, siger Arne Cyron.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt den anholdte kvinde er ansat på sygehuset.

Kvinden så under starten af grundlovsforhøret meget forknyt ud, fortæller Ekstra Bladets mand i retten. Hun er iført sorte flade gummiesko, blå joggingbukser og en grålig striktrøje. Da kendelsen om dobbelt lukkede døre blev truffet, var kvinden opløst i gråd.

Sent mandag eftermiddag er grundlovsforhøret stadig igang.

Ekstra Bladet følger med og opdaterer....

Har du oplysninger i sagen mail  til 1224@eb.dk

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere