Lige nu: Hoppende kloakdæksler efter voldsom regn

Regnen vælter ned over Danmark. I Esbjerg advarer på politiet nu om hoppende kloakdæksler.

Hør seneste nyt om vejret og se oversvømmelser, der allerede har ramt dele af landet. Video/foto: Polfoto, LocalEyes, Christer Holte. Redigering: Peter Boier

Der er kommet så meget regn i Esbjerg, at det kan skabe trafikkaos. Derfor advarer Sydjyllands Politi nu borgerne i byen på Twitter. Det skyldes, at regnen har har fået kloakdækslerne til at hoppe op af vejen. 

- Der kommet så meget regn, at kloakdækslerne hopper op. Det er værst i midtbyen, fortæller Ole Aamann, der er vagtchef hos Sydjyllands Politi.

Politiet opfordrer til, at esbjergenserne flytter deres ting og værdigenstande op fra kælderen. Selv har de på politigården problemer med højvande.

Skybrud i Jylland
Det er ikke uden grund, at dækslerne hopper rundt i Esbjerg. For DMI advarer om skybrud i netop den sydlige del af Danmark. Både Sønderjylland og flere steder på Fyn kan man forvente at se en del til regnen i dag. 

Steder som Syd- og Sønderjylland, Lolland Falster, Sydfyn, Trekantsområdet, Vestjylland, Middelfart, Assens, Herning og Ikast-Brande forventes at blive ramt af skybrud.

Kraftig regn og torden
Resten af landet får også besøg af kraftig regn og flere steder kan opleve torden. Og det er ikke få dråber, der er tale om.

Her er tale om områder som Odder, Sydøstjylland, Silkeborg, Samsø, Thy og Mors, Slagelse, Kerteminde, Nyborg, Odense, Nordfyn, Skive og Viborg.

Her kan der stedvis falde mellem 25 og 35 mm regn på seks timer flere steder i landet, og det kan give problemer både i hjemmet og i trafikken.

- Kraftig regn medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed. Kraftig torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg, skriver DMI, der også advarer om det voldsomme vejr på Twitter.

Opdateres....