Lige nu: Mistænkte for drab på tidligere bandeleder kræves fængslet

Anklagemyndigheden kræver tre mænd på 22, 24 og 25 år varetægtsfængslet for drabet på den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar

Dommervagten på Frederiksberg (EKSTRA BLADET): Tre unge mænd fremstilles netop nu i grundlovsforhør og sigtes for drab og medvirken til drab på den 31-årige tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar.

Ifølge sigtelsen mod trioen, som netop er blevet læst højt, er det politiets teori, at de tre befandt sig i en bil på Hejrevej i Københavns Nordvest-kvarter på tidspunktet for drabet 19. november.

'Herefter forlod en af gerningsmændene kortvarigt bilen og skød Nedim Yasar to gange, hvorved han afgik ved døden', lyder det i sigtelsen.

Subsidiært er de tre sigtet for sammen med de andre endnu ukendte gerningsmænd at have været i besiddelse af en pistol på en Cirkel K tankstation på Gammel Køge Landevej. 

De tre nægter sig skyldige og ønsker heller ikke at afgive forklaring i dag.

Medgerningsmand på fri fod
Kort efter oplæsningen blev dørene ved grundlovsforhøret lukket af dommeren efter anmodning fra anklagemyndigheden.

- Det skyldes, at der stadig mindst er en endnu uidentificeret gerningsmand på fri fod, og at der stadig mangler at blive afhørt en del vidner i sagen, lød det fra anklageren. 

To af de sigtede har tatoveret tallene 19 og 23 - en henvisning til bogstaverne med nummer 19 og 23 i alfabetet, S og W - og en forkortelse for "Satudarah MC West Area". Samme klub, hvis tilholdssted i Ganløse i går blev rangsaget af politiet. 

Den anholdte trio, der alle er etnisk danske, er derudover beskyttet af navneforbud, og derfor er Ekstra Bladet afskåret fra at beskrive dem nærmere.

Nedim Yasar blev på det fejeste skudt og dræbt. Foto: Jan Sommer 112 - 7. dec. 2018 - kl. 08:55 Tidligere bandeleder dræbt: Tredje mand anholdt

I retten er et større antal journalister mødt op for at overvære grundlovsforhøret. Også en lille håndfuld pårørende til de anholdte har taget plads i salen, ligesom fem-seks tydeligt tatoverede unge mænd også er til stede som tilhørere.

Da dørene blev lukket, hilste to af de unge mænd pænt på de sigtede, inden de forlod salen. 

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

Det forholdsvis store opbud har gjort, at retten helt undtagelsesvist har rykket grundlovsforhøret fra det sædvanlige retslokale til et større.

Nedim Yasar blev dræbt af skud, mens han sad i sin bil på Hejrevej i Københavns Nordvest-kvarter 19. november.

Her havde han netop forladt en reception i forbindelse med udgivelsen af bogen 'Rødder', der beskriver hans fortid som brutal bandeleder af Bandidos-støtteklubben Los Guerreros.

Den grå Citroën C5, som Nedim Yasar sad i, da han blev ramt af skud. Foto: Kenneth Meyer
Den grå Citroën C5, som Nedim Yasar sad i, da han blev ramt af skud. Foto: Kenneth Meyer

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev Nedim Yasar ramt af to skud i hovedet. Han var i live, da han blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter, men hans liv stod ikke til at redde, og dagen efter afgik han ved døden.

Nedim Yasar havde forladt livet som brutal bandeleder og arbejdede efter et afsluttet bande-exitprogram som radiovært på Radio24syv.

Blomster på Hejrevej, hvor Nedim Yasar blev dræbt af skud. Foto: Kenneth Meyer
Blomster på Hejrevej, hvor Nedim Yasar blev dræbt af skud. Foto: Kenneth Meyer
 

1 af 2 Nedim Yasar blev begravet ved en muslimsk ceremoni seks dage efter drabet. Her bar alle et billede af den 31-årige tidligere bandeleder og radiovært. Foto: Rasmus Flindt
2 af 2 Det tidligere bandemedlem Nedim Yasar blev skudt på Hejrevej i Københavns Nordvest-kvarter 19. november. Fotograf: Kenneth Meyer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere