Lige nu: To mænd skudt i tysk by

En 39-årig mand er her til aften fundet dræbt og en anden mand livsfarligt såret efter skyderier i bayersk provinsby

En mand er her til aften fundet dræbt og en anden kvæstet i forbindelse med skyderier i byen Abensberg i den tyske delstat Bayern.

De to mulige gerningsmænd satte sig bagefter til rette og kørte væk i ukendt retning. De blev begge anholdt omkring klokken 20 efter en omfattende politiindsats.

Det oplyser Polizeipräsidium Niederbayern i en pressemeddelelse. Historien gengives i det landsdækkende nyhedsmedie Bild Zeitung, som oplyser, at den dræbte er en 39-årig mand.

Den dødbringende skud-episode udspillede sig foran et Edeka-supermarked i Abensberg, og her blev der angiveligt affyret flere skud. Politiet modtog det første alarmopkald klokken 18.10.

Det var ikke muligt at redde offerets liv. Han lå livløs på en parkeringplads, da området kort efter blev overstrømmet af redningsfolk og politibetjente.

Skudt foran hus
En mand blev en halv time senere fundet livsfarligt kvæstet foran et hus i Abensberg.

- Han svæver i livsfare. Vi formoder, at det drejer sig om de samme gerningsmænd. I begge tilfælde flygtede de i hvert fald i en bil, siger kriminalhauptkommissar Günther Tomaschko til Bild Zeitung.

Han kan endnu ikke give et bud på et motiv.

- Vi har sat det helt store beredskab i værk, og vi får også hjælp af en helikopter, siger politiets talsmand.

Abensberg har op imod 14.000 indbyggere og ligger cirka 100 kilometer nord for München.