LIGE NU: Tre anholdt under politiaktion i København

En stor politiaktion er lige nu i gang i København. Politiet holder kortene tæt til kroppen, men aktionen er relateret til en hændelse tidligere på dagen på Københavns Hovedbanegård

Politiaktion i København søndag aften. Privatfoto
Politiaktion i København søndag aften. Privatfoto

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Der foregår lige nu flere politiaktioner i hjertet af København, der knytter sig til en hændelse tidligere i dag på Københavns Hovedbanegård.

Vagtchefen ved Københavns Politi, Michael Andersen, fortæller til Ekstra Bladet, at politiets tilstedeværelse i Tivoli og i Kødbyen på Vesterbro har tilknytning til den tidligere episode.

- Det er det mistænkelige forhold, som vi arbejder videre med. Vi kan ikke sige mere lige nu, fordi vi er ved at danne os et overblik.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er mindst en mand ved 19-tiden blevet anholdt ved Kødbyen på Vesterbro. I anholdelsen deltog kampklædt politi med maskinpistoler.

Også på Halmtorvet kort fra Kødbyen, har Ekstra Bladets fotografer taget billeder af en person, der bliver tilbageholdt og får gennemsøgt sin taske af Politiet.

Foto: Klaus Bo Christensen
Foto: Klaus Bo Christensen

112 Politiet stoppede togtrafikken: Undersøgte mistænkeligt forhold

Vagtchefen vil ikke bekræfte anholdelserne, da Ekstra Bladet igen er i kontakt med ham.

Vagtchefen vil ikke komme ind på, hvor mange personer man eventuelt jagter, eller hvad det mistænkelige forhold, der kan knyttes til aktionen på Hovedbanegården, drejer sig om. Han vil heller ikke bekræfte, at en person er anholdt.

En person anholdt
Et øjenvidne, der var tilstede under anholdelsen ved Kødbyen, fortæller til Ekstra Bladet:

- Da jeg kommer ud fra at handle, kan jeg se en frygteligt masse politi. Der var helikopter i luften, kampklædt politi og en mand, der var anholdt. De tømte hans taske ud på jorden.

- Der var måske 10 mand med maskinpistoler, på stedet. Pludseligt stormede de alle ind i deres køretøjer og hastede fra stedet. Nu er her helt tomt, siger øjenvidnet til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har også talt med Aidi Lund, der bor ved Kødbyen:

- Ham der blev tilbageholdt ved Kødbyen stod og smilede skummelt, mens han blev visiteret. Først blev han tilbageholdt af to betjente, men hurtigt kom der en masse køretøjer med kampklædte betjente. Han gjorde ikke modstand, da de tog ham med, forklarer hun.

Politi med trukne våben ved Tivoli
Også ved Tivoli kort fra Kødbyen, er politiet massivt til stede.

112 Politiet stoppede togtrafikken: Undersøgte mistænkeligt forhold

Både på forsiden og bagsiden af Tivoli står politi med maskinpistoler. Læserfoto
Både på forsiden og bagsiden af Tivoli står politi med maskinpistoler. Læserfoto

 

1 af 7 Foto: Anthon Unger
2 af 7 Foto: Anthon Unger
3 af 7 Foto: Anthon Unger
4 af 7 Foto: Anthon Unger
5 af 7 Foto: Anthon Unger
6 af 7 Foto: Anthon Unger
7 af 7 Politiaktion i København søndag aften. Privatfoto