Lighunde snuser efter Niels på vandet

Specialtrænede hunde leder efter den forsvundne Niels Joachim Nicholaisen på Aarhus bugten

(Video: Anders Brohus)

Specialtrænede hunde med særlige evner til at finde døde personer i vand leder lørdag eftermiddag efter den 73-årige Niels Joachim Nicholaisen i Aarhus bugten ud for Marselisborg Lystbådehavn.

Søndag den 13. marts fandt dykkere Niels Joachim Nicholaisens iPhone 6 på fire meters dybde ud for lystbådehavnen.

Fundet har skabt fornyet håb om at finde den savnede forretningsmand, og Missing People Denmark har derfor rekvireret hjælp fra sin svenske søsterorganisation, som råder over specialtrænede lighunde.

Niels Joachim Nicholaisen. (Foto: Privatfoto) 112 - 16. mar. 2016 - kl. 18:24 Nyt spor i sagen om Niels’ forsvinden

- Hundene markerede i går nogle punkter på Østhavnen og på lystbådehavnen, så i dag koncentrerer de sig om et lidt større område i vandet ud for de punkter, oplyser Missing Peoples indsatsleder Vivian Winther Eriksen til Ekstra Bladet.

Jesper Nicholaisen har erkendt, at hans far ikke bliver fundet i live. (Foto: Anders Brohus) 112 - 27. feb. 2016 - kl. 16:27 Fortvivlet familie leder videre

Hundene er trænede i at snuse sig frem til døde personer i vand.

Eftersøgningen foregår ved, at hundene ligger ude i fronten af en dykkerbåd med snuden så tæt på vandet som muligt.

Herfra markerer de så eventuelle spor, så Missing People kan afgrænse eftersøgningsområdet.

Efter fire timer på vandet fortsatte hundene og deres to svenske hundeførere lørdag eftermiddag eftersøgningen af Niels Joachim Nicholaisen på land langs strækningen fra Tangkrogen til Marselisborgskoven.

Niels Joachim Nicholaisen har været forsvundet siden den 5. februar. Signalet fra hans mobiltelefon gik på en mobilsender på Østhavnen i Aarhus lørdag den 6. om morgenen - ikke langt fra det sted, hvor hundene i dag leder efter Niels Joachim Nicholaisen.

Den 73-årige forretningsmands søn Jesper Nicholaisen har tidligere overfor Ekstra Bladet givet udtryk for, at han tror, at hans far muligvis har fået et ildebefindende og så efterfølgende er faldet i vandet.

Hvis Niels Joachim Nicholaisen ikke bliver fundet af de specialtrænede hunde, vil Missing People fortsætte eftersøgningen.

- Vi vil så i samråd med de pårørende og politiet overveje, hvad vi så kan gøre, siger Vivian Winther Eriksen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere