Lisa-mordet: Politiet offentliggør hendes personlige ejendele

Svensk Politi har nu offentliggjort fotos af den myrdede Lisa Holms ejendele

Politiet mangler vidner og overvågningsbilleder i sagen om den 17-årige svenske pige Lisa Holm, der blev myrdet i juni måned.

Det på trods, så mener efterforskerne at have fundet ud af, hvordan den smukke pige blev fragtet fra gerningssted til det sted, hvor hun blev fundet kvalt. Efterforskerne har nu offentliggjort de fund, de har gjort sig. Fund, som anklageren mener, peger direkte på den formodede morder - den 35-årige Nerijus Bilevicius.

7. juni i år klokken 18.26 gav Lisa Holm sin far besked om, at hun ville køre hjem fra arbejde. Hun kom aldrig hjem. Klokken 20.10 betalte den drabstiltalte litauer for to sodavander, fem pakker cigaretter, en mælk og seks frysepizzaer hos en købmand fem kilometer fra cafeen, hvor Lisa Holm arbejdede. (Politifoto) 112 - 24. okt. 2015 - kl. 08:14 Mordet på Lisa: Her køber mistænkt pizza og smøger lige efter drabet

Den 35-årige litauer er tiltalt for 7. juni ved hængning at have taget livet af Lisa Holm.

Anklagemyndigheden kræver ham dømt for drabet og vil derudover have ham udvist af Sverige for bestandig.

Ifølge anklageskriftet tapede den tiltalte i forbindelse med drabet sit offers mund og næse til. Han trak hendes bukser ned og bluse op, så hendes køn og bryster blev blottet.

Kort før anklagemyndigheden løfter sløret for sin politiets omfattende efterforskning af drabet på Lisa Holm, fortalte hendes families advokat, at der er et seksuelt bag forbrydelsen. (Foto: Rumle Skafte) 112 - 23. okt. 2015 - kl. 10:40 Lisa Holm blev hængt og gemt i skab

Efter drabet transporterede han ifølge politiet hendes lig tre kilometer væk og gemte det i et smalt garderobeskab i et redskabsrum på gården Martorp.

Hængt i mælkerum
Ifølge politiet skete drabet i en lade, som ligger lige overfor Café Klostret, hvor hun arbejdede og sidst blev set i live 7. juni i år.

Den unge pige blev hængt i ladens mælkerum, der er det eneste sted, som siden forbrydelsen har været afspærret af politiet. Lisa Holm blev angiveligt hængt og dræbt i en kraftig løkke.

Her er de spor, som politiet fandt på grusvejen mellem gerningsstedet og gemmestedet.  En tur politiet skønner tager omkring otte minutter at køre i bil.

 

 

Først blev et  ødelagt display til Lisas telefon fundet.  På nogenlunde samme sted lå et cover til telefonen. (Foto: Svensk Politi)

 

Lidt længere væk fandt man en endnu del af Lisa Holms ødelagte telefon samt hendes Visa-kort. (Foto: Svensk Politi)

 

To kvitteringer fra henholdsvis Coop og tøjkæden Vero Moda blev også fundet i græsset langs vejen. Kvitteringerne er fra april måned. Bonen fra Vero Moda er med sikkerhed Lisas, da hendes mor efterfølgende har fundet det tøj, der er blevet købt.

Coop-kvitteringen på chokolademuffins og vindruer kan i første omgang ikke linkes direkte til Lisa, men politiet vil tjekke pigens konto for at se om kortet er blevet brugt til at gennemføre købet. (Foto: Svensk Politi)

 

Længere henne langs vejen lå et beskyttelseshylster til en mobiltelefon. Lisas mor har bekræftet, at det er datterens. (Foto: Svensk Politi)

 

 

Et kort til Metroen i New York fandt man også på ruten. Det er fra en rejse, som den unge pige var på sammen med sin mor og søster. (Foto: Svensk Politi)

 

 

Lisa Holms kørekort blev fundet længere henne langs vejen. Et stykke derfra lå hendes nøgler, der var samlet i en nøglering med New York-motiv. (Foto: Svensk Politi)

At det netop er denne rute, der sandsynligvis er blevet brugt til at transportere liget af Lisa Holm peger direkte mod den mistænkte Nerijus Bilevicius.

Efterforskerne slog tidligt fast, at gerningsmanden må have kendt området godt, og Nerijus Bilevicius bor i nærheden af vejen.

- Der er få, der kender vejen og endnu færre, der bruger det, lød det fra vice-chefanklager Lars Göran Wennerholm på en pressekonference i fredags.

Flere af Lisas ting blev fundet i den lade, hvor hun blev myrdet. Det drejer sig om hendes handsker og en ørering.