Lisas formodede morder: Hendes far blev lukket ind i arresten

Den 35-årige formodede morder Nerijus Bilevicius påstår at Lisas far kiggede på ham i arresten

(Foto:Rumle Skafte & ALEX LJUNGDAHL)
(Foto:Rumle Skafte & ALEX LJUNGDAHL)

Den tiltalte i Lisa Holm sagen - den 35-årige litauer Nerijus Bilevicius påstår, at Lisa Holms far var inde i arresten i Skövde, hvor han sad efter sin anholdelse. Det skriver Expressen.

- Det er grebet ud af luften, lyder det fra efterforskningsleder Lars Johanson.

Det var under en politiforhør d. 18 august, at den 35-årige formodede morder kom med den opsigtsvækkende udmelding.

- Da jeg var anholdt og sad i arresten, så så jeg ham udenfor min celle, lød det fra Nerijus Bilevicius.

- Øh Lisas far? Spurgte forhørslederen.

- Ja.

- Så han har været i arresten i Skövde?

- Ja,ja.

- Og kigget ind i din celle?

- Ja, jeg lå ned. Dørene var foran mig. Han kom hen til døren og kiggede ind og rystede på hovedet. Så jeg rejste mig og tænkte, at nu ville de åbne dørene. Men så gik han sin vej, sagde litaueren under afhøringen.

Nerijus Bilevicius mener at vide sig sikker på, at det var Lisas far, da han mødte ham i Blomberg omring det tidspunkt, litaueren blev mistænkt for at have myrdet pigen.

- Ja, jeg kender hans ansigt. Jeg mødte ham i mandags, lød det.

Politiets forhørsledere undersøgte sagen grundigt, da det ville være yderst alvorligt, hvis en uautoriseret person havde skaffet sig adgang.

De havde derfor Lisa Holms far inde til afhøring. Her svarede han med et rungende 'Nej', til at skulle have været inde i arresten. Også de betjente, der var på arbejde i arresten, er blevet udspurgt. Intet tyder på, at Nerijus Bilevicius har ret i sin påstand.

- Det er noget, han har misforstået. Han har sandsynligvis forvirret det med, at at en anden er kommet ind, som han genkender. Det er helt grebet ud af luften, siger Lars Johansson og tilføjer:

- Faderen har ikke været der. Han har ikke engang været på politistationen på det tidspunkt. Det er kun advokater, der kommer i arresten. Ellers har vi ingen besøgende. Det er en fængselsafdeling, der er placeret i et separat hus. Du kan ikke komme derfra uden at skulle igennem vagthavende eller den interne kommandovej, siger Lars Johanson.

Der er heller ingen overvågningsbilleder, der kan have fanget det påståede besøg.

Genlæs vores live-rapportering fra drabssagen her:

 

Live Blog Drabet på Lisa Holm: Første dag i retten
 

1 af 2 (Privatfoto)
2 af 2 (Foto:Rumle Skafte & ALEX LJUNGDAHL)