LIVE: Anklager: Drabsmand lokkede Lisa med sig

I følge anklageren lokkede den 35-årige Nerijus Bilevicius den unge teenager med over i laden, efter hun havde fået fri fra arbejde. Her mener politiet, at hun efterfølgende blev dræbt. Følg med live fra retten nedenfor

SKARABORGS TINGSRÄTT (Ekstra Bladet): Man kunne sagtens se cafeen, hvor Lisa Holm arbejdede, fra laden, hvor den 35-årige drabstiltalte Nerijus Bilevicius havde sin daglige gang.

Der var ikke mere end nogle meter imellem de to steder, påpeger anklagemyndigheden i Skaraborgs Tingsrätt, hvor den første retsdag udspiller sig.

- Han lokkede hende med over i laden, efter hun var færdig med at arbejde på 'Cafe på Klosteret', og efterfølgende dræbte han hende, siger anklager Lars-Göran Wennerholm i retten.

I laden er der efterfølgende fundet en række tekniske beviser, der peger på, at det var her den 35-årige mand tog livet af Lisa Holm.

Anklagemydigheden fortæller, at man har fundet blå snor med både den dræbtes og tiltaltes DNA, ligesom man også har fundet et hårstrå fra Lisa Holm. Den blå snor, som der er blevet vist flere billeder af i retten, er ifølge anklageren blevet brugt til at hænge teenagepigen.

Mange mennesker ledte i flere dage efter pigen. (Foto: Rumle Skafte)

Derudover er der også blevet vist billeder i retten af det rør, som anklagemyndigheden mener, Lisa Holm er blevet hængt op i. Røret er dækket af et tykt lag støv, bortset fra det sted, hvor løkken ifølge anklageren var fastgjort ved drabet.

Nerijus Bilevicius er tiltalt for at have dræbt Lisa Holm. Han nægter sig skyldig. (Privatfoto) 112 - 28. okt. 2015 - kl. 06:00 Politi: Han slog Lisa Holm ihjel

Der er desuden fundet sæd flere forskellige steder i laden, der tilhører den 35-årige mand.

Lisa Holm forsvandt den 7. juni, efter hun havde været på arbejde 40 kilometer fra sit hjem. Hun skrev en sms ganske kort før sin forsvinden, men da hun ikke vendte hjem, blev familien urolige og satte en større eftersøgning i gang.

I fem dage klyngede familien sig til håbet om, at deres datter ville blive fundet i live, men den 12. juni fandt politiet Lisa Holms lig.

Se også: Lisas formodede morder: Hendes far blev lukket ind i arresten

Ifølge politiet er hun blevet dræbt i en lade over for sin arbejdsplads, og hun er efterfølgende blevet kørt over til en gård, hvor drabsmanden har forsøgt at gemme hende i et meget smalle skab.

Den drabstiltalte Nerijus Bilevicius nægter sig skyldig. Han har under flere afhøringer sagt, at han aldrig har set pigen.

Genlæs vores live-rapportering fra drabssagen her:

 

Live Blog Drabet på Lisa Holm: Første dag i retten