LIVE: Dræbte advokat i fogedretten: Nu får han sin dom

Anders Lindholt blev offer for en frustreret morfar, der endte som en iskold drabsmand. Torsdag får 67-årige Jørgen Saugsted sin dom. Følg med live fra klokken cirka 9

- Nu havde den her samværssag kørt i over et år. Jeg spiste op mod 20 piller om dagen og tænkte ikke på andet.

Sådan indledte den 67-årige Jørgen Saugsted mandag sin forklaring i Retten på Frederiksberg. Her sidder han tiltalt for drabet på advokat Anders Lindholt i fogedretten i september sidste år og drabsforsøg mod sin eks-svigersøn ved samme lejlighed.

Torsdag morgen falder der dom i sagen.

Se også: LIVE: Drabet i Fogedretten: Nu falder dommen

Jørgen Saugsted, der er morfar til den dreng, samværssagen handlede om, havde planer om efterfølgende at tage sit eget liv, men han måtte bruge den sidste af sine seks patroner på at forsøge at få ram på eks-svigersønnen, der blødende flygtede ud af fogedrettens lokale.

Jørgen Saugsteds advokat Merethe Stagetorn mener, at en dom på 14-15 års fængsel er en passende straf, mens anklager Stig Fleischer har krævet fængsel på livstid.

- Det var så planlagt og så kynisk og koldblodigt, lød det mandag fra anklageren, der tilføjede, at det var 'få centimeter', der gjorde, at den 31-årige eks-svigersøn ikke også mistede livet. Anders Lindholt blev ramt af tre skud - herunder et i hjertet, som var dræbende.

- Det har karakter af likvidering, lød det videre fra Stig Fleischer.

Ekstra Bladet TV sender live før og efter dagens retsmøde. Følg med fra klokken cirka 9.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere