LIVE politirazzia: På udkig efter fartbøllerne

I denne uges har politiet landsdækkende fokus på bilisternes fart i trafikken - de høje såvel som lave fartovertrædelser. Ekstra Bladet sidder Live med i en fotovogn nord for København

I løbet af ugen er det en ekstra god idé at holde øje med farten, når man skal fra A til B. I hele Europa sætter politiet ind med fartkontrol for at få antallet af trafikulykker ned. Danmark er ingen undtagelse.

- Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Netop Rådet for Sikker Trafik har lige lanceret en kampagne rettet mod fartovertrædelser - især med fokus på de små fartovertrædelser.

- De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter. Det kan være netop de meter, der er afgørende i en kritisk situation, hvor man har brug for at katastrofebremse. Så selv en lille fartoverskridelse har stor betydning, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Hvad er konsekvensen af at køre 10 kilometer i timen for stærkt? Rådet for Sikker Trafik illustrerer i denne nye reklame. Video: Rådet for Sikker Trafik

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 % hurtigere end fartgrænsen tillader. Det er bekymrende, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.

Ekstra Bladet har fået lov til at sidde med i fotovogn og følge politiets arbejde for at gøre de danske veje mere sikre.