LIVE: Sygeplejerskes kollega til leder: 'Jeg tror, Christina slår patienterne ihjel'

Sygeplejersken er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig

Sagen mod den drabssigtede 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fra Nykøbing Falsters sygehus fortsætter i dag ved Retten i Nykøbing. (Foto: Privat)
Sagen mod den drabssigtede 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fra Nykøbing Falsters sygehus fortsætter i dag ved Retten i Nykøbing. (Foto: Privat)

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): En af den 31-årige sygeplejerske Christina Hansens kolleger fra M130 på Nykøbing Falster Sygehus havde flere gange nævnt over for sin afdelingssygeplejerske, at hun havde mistanke til, at noget ikke var helt, som det skulle, med den nu drabstiltalte Christina Hansen.

Efter 72-årige Arne Herskov døde uventet i 2012, og politiet blev tilkaldt, syntes kollegaen at det var stærkt ubehageligt.

- Da de er gået, sidder jeg og sunder mig lidt og ringer til (afdelingssygeplejersken, red.). Må jeg sige det, som jeg sagde det? Jeg siger: Jeg tror, at Christina slår patienterne ihjel, forklarede den kvindelige kollega under sin vidneforklaring i retten.

- Det var bare min mavefornemmelse. Det blev bare for meget. Der var for mange tilfælde op til, hvor jeg måske ikke lyttede til mg selv, forklarede hun.

Vidnet beskrev i sin forklaring afdelingssygeplejersken, som hun gik til med sin mistanke, som et dejligt menneske, der måske var lidt vag i sine beslutninger, særligt fordi hun kom til hende med alvorlige bekymringer om Christina Hansen.

- Jeg syntes måske, at hun manglede at træde i karakter, også set i bakspejlet, sagde hun.

Kollegaen havde en fornemmelse af, at der var flere akutte situationer, når Christina Hansen var på arbejde.

- Det var meget eskalerende. I starten var det hyppigt. så blev det mere hyppigt, og til sidst blev det nærmest dagligt, forklarede hun.

Hun fortæller, at de desuden på et tidspunkt på afdelingen løb tør for de blå tåsedller, man sætter på storetåen på afdøde, for at kunne identificere dem, når de skal videre.

Opdateres...

Følg med live via Ritzaus live-blog fra retsmødet  herunder:

 

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere