LIVE-TV: Nu falder den sidste dom i 'Danmarks største hashsag'

I dag klokken 17 afsluttes den store Pusher Street-sag, når de sidste 10 tiltalte modtager deres dom

I dag falder sidste dom i ugens store Pusher Street-sag. Polfoto.
I dag falder sidste dom i ugens store Pusher Street-sag. Polfoto.

Danmarkshistoriens største hashsag nærmer sig sin afslutning.

I dag klokken 17 bliver der ved Københavns Byret afsagt dom imod de sidste 10 tiltalte i sagen. Alle 11 er tiltalt for at være led i den organiserede hashhandel på Christiania, hvor der er blevet solgt hashprodukter på op til 737,8 kg.

Sagen er den sjette og sidste i rækken af sager om hashhandel på Christiania, som tilsammen udgør det, der omtales som 'Danmarks største hash-sag'. I alt har 76 personer været tiltalt i sagen, og af dem er 66 nu blevet dømt.

De dømte har indtil nu fået mellem seks måneder og fem års fængsel.

Under 'Operation Nordlys' blev 80 personer anholdt på Christiania. Polfoto. 112 - 25. mar. 2015 - kl. 21:04 Endnu en dom i den store hash-sag

 

Operation Nordlys
Ugens fem hashsager samt den første, som blev afsluttet i februar udspringer af den store politiaktion 'Operation Nordlys' der fandt sted på Christiania 13. marts 2014.

I 2012 nedsatte Københavns Politi enheden Task Force Pusher Street, som havde til formål at bekæmpe hashhandel på Christiania. Enheden indledte Operation Nordlys, hvor forklædte politifolk købte hash i små portioner fra forskellige boder på fristaden. Aflytninger, videooptagelser og andre metoder indgik også i efterforskningen.

Her blev cirka 80 personer anholdt for at have medvirket til organiseret hashhandel, som er foregået over 25 hash-boder. Boderne skal ifølge politiet have solgt næsten 8,5 ton hash siden september 2012.

Se også: Danmarks største hashsag: Nu får rockersøn sin dom Politiet rydder op Pusher Street på Christiania. Foto: Polfoto. 112 - 24. mar. 2015 - kl. 12:44 Danmarks største hash-sag: 13 mænd dømt

Ugens sager
I løbet af denne uge er der hver dag blevet afsagt dom i en af de i seks sager. Den første blev afgjort tilbage i februar, hvor syv mænd og tre kvinder sammenlagt fik 23 år og seks måneders fængsel.

I mandags blev 16 mænd kendt skyldige i organiseret hashsalg. Samlet fik de fængselsstraffe på 47 år og tre måneder. Tirsdag gik turen til 13 mænd, der blev idømt fængselsstraffe på op til tre år for hashsalg eller for at have arbejdet som såkaldte bodmedarbejdere. Tilsammen var der tale om 29 år og ni måneders fængsel.

Onsdag blev yderligere 12 mænd kendt skyldige og fik fængselsstraffe på op til tre år. Torsdag blev 15 mænd kendt skyldige og idømt fængselsstraffe på op til 3 år og 3 måneders fængsel.

Den sidste dom falder i dag klokken 17.

Ekstra Bladet følger sagen

Hør forsvarsadvokat, Thorkild Høyers, holdning til dagens domsafsigelse.

Forsvarsadvokat Thorkild Høyer fortæller om sin holdning til sagen efter domsafsigelsen i onsdags.


Forsvarsadvokat Morten Bjerregaard Nielsen mener, at det store antal tiltalte har gjort sagen mere dramatisk.

Live Blog Stil spørgsmål til 'Danmarks største hashsag'
 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere