Livløse fundet på skib: Heroiske søfolk mistede nær livet i kampen for at genoplive død kollega

De tre polske søfolk, der i går med nød og næppe slap med livet i behold fra Hanstholm Havn, kæmpede for kammerats liv inden de selv besvimede og nær omkom

Video/redigering: René Schütze/Martin Ekelund)

Ved du noget om sagen eller har du billeder fra stedet? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

De tre besætningsmedlemmer, der i går slap med livet i behold fra en tragisk arbejdsulykke på det polske fragtskib Corina i Hanstholm Havn ved Thy forsøgte efter alt at dømme at redde deres omkomne kollega, før de selv besvimede.

Det fortæller vagtchefen fra Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even til Ekstra Bladet.

Ifølge vagtchefen alarmerede de tre polakker en havnevagt om fundet af en livløs sømand i lastrummet, inden de selv sprang ned i dybet for at forsøge at genoplive deres livløse kollega.

- De forsøger at redde ham ved at yde førstehjælp på ham skibets lastrum, men af endnu ukendte årsager mister de selv bevidstheden og da redningsmandskabet kommer frem, finder de den omkomne og sammen med tre øvrige bevidstløse personer i lastrummet, forklarer Lars Even til Ekstra Bladet.

Det er endnu for tidligt at sige præcist, hvad der er årsagen til ulykken, men de foreløbige antagelser går på, at skibets last af træpiller har udviklet en giftig gas eller på anden måde trukket ilt ud af lastrummet og dermed gjort området til en dødsfælde.

Arbejdstilsynet undersøger sagen
Arbejdstilsynet er nu gået ind i sagen, for at undersøge ulykken.

- Arbejdstilsynet var i går aftes omkring midnat ude på skibet, for at undersøge omstændighederne, men jeg har ikke endnu modtaget deres foreløbige konklusion, oplyser vagtchefen.

De tre besætningsmedlemmer er nu udenfor livsfare og ved bevidsthed.

Ambulancer og redningshelikoptere blev hastekaldt og var massivt tilstede under redningsaktionen.

Det er endnu uvist hvilke konsekvenser arbejdsulykken får for rederiet.

Ved du noget om sagen eller har du billeder fra stedet? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere