Løsladt efter drama på motorvej: Sigtet for at skubbe ven ud foran bilerne

En 30-årig mand nægter sig skyldig og kalder den afdøde for en meget god ven

En 30-årig mand, der var sammen med den dræbte, blev anholdt og sigtet for drab, men er nu løsladt af retten. Video: Kenneth Meyer

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): En 30-årig mand er netop blevet løsladt i et grundlovsforhør, hvor han er sigtet for drab på sin 28-årige kammerat ved i påvirket tilstand at have skubbet ham ud på kørebanen på Holbækmotorvejen tirsdag aften.

Vennen blev dræbt, da han blev påkørt af en bil og efterfølgende ramt af flere biler.

Den sigtede, der subsidiært er sigtet for vold med døden til følge og mest subsidiært for uagtsomt manddrab, nægter sig skyldig.

Dommeren fandt, at der nok var mistanke om, at han havde skubbet vennen ud på motorvejen, men at det ikke var sket for at slå ham ihjel.

- Jeg finder ikke noget som helst grundlag for, at du skulle have gjort det her med vilje, sagde dommer Katrine B.B. Eriksen.

- Jeg mener, at der er begrundet mistanke om, at du har skubbet til (afdøde, red.), så han er røget ud på motorvejen. Jeg mener ikke, at der er grundlag for at varetægtsfængsle dig.

Da den sigtede fik lov til at sige et afsluttende ord før kendelsen, sagde han:

- Jeg kan slet ikke forstå det. Det er ikke sjovt, sagde han, hvorefter stemmen knækkede over.

Og da det stod klart, at han blev løsladt, brød han fuldstændig sammen i gråd og forlod retten med sin kæreste.

Var på bodega
Den 30-årige forklarede, at han og kammeraten, som han har arbejdet med i to måneder, og som han beskriver som en meget god ven, havde været på bodegaen Chimpansen i Taastrup og var meget fulde. De skulle hjem og sove hos ham.

De kørte i taxa på motorvejen, hvor der opstod der en uoverensstemmelse med taxachaufføren om prisen.

De endte med at blive sat af på motorvejen, hvor de blev samlet op af politiet, der kørte dem væk og sagde, at de ikke måtte være på motorvejen.

De gik dog tilbage til motorvejen, hvor de ifølge den sigtede forsøgte at få nogle biler til at stoppe, ved at sigtede viftede med en lygte.

Den nu afdøde stod dog ifølge den sigtede meget langt ude på vejbanen, hvorfor han forsøgte at hive ham ind i siden af vejen.

- Jeg beder ham om at gå ind til siden. Han står ude ved vejkanten. Idet jeg hiver ham ind, forsvinder han foran mig, forklarede han.

Han kan ikke huske noget, fra efter vennen blev kørt ned.

- Efter han forsvandt for øjnene af mig, gik jeg i sort, sagde han.

Den 30-årige afviste, at han og kammeraten havde været uvenner, eller at der var noget tumult mellem dem.

Han blev anholdt umiddelbart efter og var våd, da en politihund fandt ham.

Han kunne dog ikke i retten forklare, hvorfor han var våd.

Den mand, der uforvarende påkørte den nu afdøde, var på vej hjem fra arbejde i en Opel.

Han har forklaret, at han så en person skubbe den person, der røg ud på kørebanen, med et kraftigt skub med begge hænder.

Han var overhovedet ikke i tvivl om, at der var tale om et overlagt skub, og at den anden persons handling var 100 procent bevidst.