Løsladt i terrorsag anholdt igen

Personen bliver fremstillet i et grundlovsforhør lørdag

Onsdag slog var syv politikredsen med i en massiv politiaktion flere steder i landet, hvor i alt 21 personer blev anholdt. Video/redigering: Kenneth Meyer, Rene Schütze, Ritzau Scanpix/Henrik Houlberg

Opdateret klokken 13.38: Manden kræves varetægtsfængslet

En, der blev løsladt i sagen terrorsagen, er blevet anholdt af politiet igen.

Det er dog i en anden sag. Det drejer om personens opholdsgrundlag. Personen skal forhøres i et grundlovsforhør i den sag lørdag.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Han kræves varetægtsfængslet, og det kommer frem under grundlovsforhøret lørdag, at han ifølge politiet i første omgang oplyste et forkert navn til politiet.

Trods protester fra pressen valgte dommeren at lukke dørene til grundlovsforhøret.

Anti-terroraktionen
Onsdag slog politi fordelt over flere politikredse til i en massiv politiaktion flere steder i landet, hvor i alt 21 personer blev anholdt.

I alt ni blev fremstillet i et grundlovsforhør i henholdsvis København og Odense torsdag.

Otte af dem blev fremstillet i dommervagten i København, hvor i alt fem blev varetægtsfængslet.

Det er så en af de tre løsladte, der lørdag er blevet anholdt igen.

Ved Retten i Odense blev også en 29-årig mand fremstillet i grundlovsforhør, og han blev varetægtsfængslet frem til 9. januar, hvilket han kærede. Grundlovsforhøret skete for dobbeltlukkede døre, så offentligheden ved ikke, hvad han er sigtet for.

Ekstra Bladet spurgte politiet torsdag, om der var udlændinge blandt de anholdte. Det ønskede politiet ikke at oplyse, og de ville heller ikke uddybe, hvorfor de ikke ønskede at oplyse, om alle er danske statsborgere, eller om en eller flere er udlændinge.

Med lørdagens nye oplysninger tyder det på, at mindst én af de anholdte i sagen er udlænding.