Lokal S-formand dræbt i ulykke

57-årige Lisbeth Lykke Harsvik har mistet livet i en trafikulykke

Foto: Socialdemokratiet Furesø
Foto: Socialdemokratiet Furesø

Formanden for Socialdemokratiets afdeling i Furesø, Lisbeth Lykke Harsvik, er død.

Det oplyser Socialdemokratiet Furesø.

Lokalformanden blev dræbt i en trafikulykke. Ifølge sn.dk er der tale om trafikulykken på Hillerødmotorvejens forlængelse lørdag aften, hvor bilen, som Lisbeth Lykke Harsvik sad i, blev påkørt bagfra af en anden.

S-formanden kørte bilen, mens hendes mand, der sad på passagersædet, blev bragt hårdt kvæstet til Rigshospitalet.

Den 23-årige mand, der førte bilen, som ramte bilen med ægteparret, er efterfølgende blevet sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab.

To biler kørte sammen nær Allerød, hvilket sendte den over i et vejtræ, oplyser politiet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix 112 - 26. jul. 2020 - kl. 06:12 Mand sigtes for spirituskørsel efter dødsulykke nær Allerød

Socialdemokratiet Furesø skriver, at Lisbeth Lykke Harsvik har været en drivende kraft i den lokale partiafdeling i 'en menneskealder'. Hun har som ung været aktiv i Socialdemokratisk Ungdom, mens hun senere har været opstillet til Folketinget i Ballerup, hvor hun dog måtte se sig slået af den nuværende statsminister, Mette Frederiksen.

I 2006 stillede hun op til byrådet i Furesø og blev valgt ind med mange personlige stemmer.

'Spredte godt humør overalt'
Så sent som i marts i år blev Lisbeth Lykke Harvik formand for Socialdemokratiet i Furesø, og tidligere på måneden ønskede hun i sin egenskab som formand de lokale medlemmer god sommer.

Lisbeth Lykke Harvik beskrives som et organisatorisk naturtalent fyldt med engagement og godt humør.

'Lisbeth spredte mod, optimisme og godt humør overalt, hvor hun kom', lyder det i nyheden fra lokalafdelingen, som er underskrevet af næstformand Lis B. Nielsen og Furesø-borgmester Ole Bondo Christensen (S).

'Vi vil savne Lisbeth som en formand for partiet og som en god kammerat', lyder det, mens der bliver sendt tanker til den afdøde kvindes familie og kvæstede mand.

Den 23-årige mand, der førte bilen, som ramte Lisbeth Lykkes Harsviks, er ikke blevet fremstillet i grundlovsforhør, da der hos politiet var tvivl om, hvorvidt han var påvirket eller ej, da anden udåndingsprøve ikke viste en promille over det tilladte, skriver sn.dk. Han er dog stadig sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab. Han kom ikke selv alvorligt til skade i ulykken.