Lollik hjalp grædende flygtninge til København: Jeg vil gøre det igen

En lollik, som Ekstra Bladet har mødt i Rødby, hjalp i går to flygtninge med at slippe væk fra politiet i Rødby og videre til København

Her går en syrisk familie i vejkanten. Se interviewet her (Video: Caroline Clante)

Ved du noget om politiets ageren i denne sag, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.

To flygtninge, der var ankommet til Rødby, fik i går en uventet hjælpende hånd fra en dansk mand.

Med hans hjælp slap de væk fra politiet og blev i stedet sat på et tog mod København.

- Jeg syntes, at det var helt i orden at hjælpe dem ved at køre dem til stationen. Men jeg vil ikke køre dem over grænsen. Jeg er ikke menneskesmugler, siger han til Ekstra Bladet.

Vi møder ham i Rødby, hvor den dybt berørte midaldrende mand fortæller os sin historie. Manden har fået lov til at være anonym, men Ekstra Bladet er bekendt med hans fulde identitet.

Ahmad Mahmoud og hans hustru Hosana (t.h.) valgte mandag aften at søge asyl i Danmark efter at være blevet stoppet af politiet i Rødbyhavn. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 7. sep. 2015 - kl. 11:30 Flygtningefamilien Mahmoud i Rødby: - Er der godt at bo i Danmark?

Havde tisset i bukser
Han blev opmærksom på de to mænd, der begge var i tyverne, efter politiet var mødt op ved Rødby Færgehavn Station, som en stor gruppe migranter og flygtninge var ankommet til.

- Jeg ser dem løbe rundt på markerne, og da de kommer i retning af min bil, så stopper jeg op. I første omgang vil jeg bare høre, hvad der er foregået, men så kan jeg se angsten i deres øjne.

- De var hunderæd, og jeg kan se, at den ene har tisset i bukserne. Jeg er ikke i tvivl om, at der har foregået noget på den station. Jeg ved godt, de har været igennem meget, men der skal stadig meget til, før en mand i tyverne tisser i bukserne, siger han og henviser til politiets behandling af migranterne.

Han har selv oplevet behandlingen af migranterne som hårdhændet og forklarer, at dette er motivationen for hans hjælp. Han har dog ikke dokumentation for dette.

Samtalen med de to mænd foregik dog ikke gnidningsfrit, da ingen af de to mænd kunne snakke engelsk.

- Vi foretog en del google translate over telefonen, og jeg prøvede også at få kontakt med en tolk over telefonen, men det lykkedes ikke, siger han.

Se også: DF-vælger anklager Tulle: Du hyler på Facebook, men gør intet

Vil gøre det igen
Han kørte dem derefter til Næstved Station, hvor han købte dem hver især en enkeltbillet til København. Ekstra Bladet har i den forbindelse set dokumentation for køb af billetterne.

- Den ene spurgte, om jeg ville have nogle penge for det, men det skulle ikke misforstås, så jeg sagde, at de hellere skulle bruge dem på noget mad, når de kom frem. Den ene græd, da vi sagde farvel.

Han er ikke i tvivl om, at han vil gøre det igen.

- Det er ikke for sjovs skyld, at jeg bliver med at køre rundt i området. Hvis jeg møder nogen lignende igen, så vil jeg gøre det. Vi skal behandle dem ordentligt, siger han og fortsætter:

- Vi bliver nødt til at hjælpe dem først og dernæst stille krav.

Ved du noget om politiets ageren i denne sag, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.