Lones søn dræbt af tog nytårsnat: Forbipasserende opklarer mysteriet

19-årige Tore Vendelhaven fra København mistede livet nytårsnat, da han blev ramt af et tog ved Ishøj Station. Facebook hjalp med at kortlægge hans sidste timer

Tore Vendelhaven Foto: Privatfoto
Tore Vendelhaven Foto: Privatfoto

Det, der skulle have været en fantastisk og festlig aften for den 19-årige gymnasieelev Tore Vendelhaven, blev med ét forvandlet til et mareridt, da den 19-årige mand nytårsnat blev ramt af et tog og afgik ved døden ved Ishøj Station i udkanten af København.

Hvordan Tore endte alene på skinnerne ved Ishøj Station var en gåde for politi, venner og ikke mindst Tores mor Lone Vendelhaven, der derfor i et desperat forsøg på at få vished delte sin historie om Tores tragiske dødsfald på Facebook.

'Jeg har endnu ikke fundet ud af, hvorfor han var i Ishøj, og hvor han var på vej hen. Please kontakt mig, hvis du var sammen med ham nytårsaften, eller ved hvem han mødte eller skulle møde i Ishøj,' lød det i opslaget fra Lone Vendelhaven.

Hun ville hjælpe ham på alle mulige måde
På syv timer er opslaget blevet delt mere end 6.000 gange, og nu har efterlysningen båret frugt, fortæller moderen til Ekstra Bladet:

- Jeg er blevet kontaktet, af både de venner Tore var sammen med, da de fejrede årsskiftet på Dronning Louisesbro i hjertet af København, men også en kvinde, der fandt ham sovende ved et vejkryds i nærheden af Ishøj Station. Det har givet mig vished om, hvordan det kunne ende så galt, fortæller en tydeligt berørt Lone Vendelhaven til Ekstra Bladet.

Tore og vennerne havde aftalt at tage fra Nørrebro i København og ud til en efterfest i forstaden Brøndby.

Men Tore var for fuld, og vennerne bad ham tage hjem i seng. Men da vennerne efterlod Tore i troen om, at den berusede teenager ville gå hjem i seng, valgte den unge mand i stedet på egen hånd at forsøge at finde efterfesten.

Liget af Tore fjernes fra skinneområdet Foto: Michael Rosengaard
Liget af Tore fjernes fra skinneområdet Foto: Michael Rosengaard
 

Sov i vejkryds
Lone Vendelhaven fortæller, at Tore i stedet endte i Ishøj, hvor en tilfældig forbipasserende kvinde fandt ham sovende ved et vejkryds.

- Hun forsøger at hjælpe ham op. Men da han vågner, flygter han fra hende og ind i området omkring Ishøj Station. Her leder kvinden efter ham, men finder ham aldrig. Hun forsøgte på alle mulige måder at hjælpe ham, siger Lone Vendelhaven.

For hende betyder det utroligt meget at have fået vished om Tores sidste færden, og samtidig bliver hun varm om hjertet, når hun tænker på den store opbakning og støtte, der er strømmet til hende fra venner, bekendte og fremmede efter hun søgte svar på det sociale medie.

- Kondolencerne tikker ind så hurtigt, jeg ikke har kunne nå at læse dem. Facebook er en enorm stor støtte. Det er rart at mærke varmen. Der er mange, der kendte Tore, der skriver positivt og dejlige ting og minder om ham. Det hjælper rigtig meget, fortæller den ulykkelige mor.

Drømte om at blive ingeniør
Hun fortæller, at Tore var vellidt af både venner og klassekammerater. Han læste på Vibenhus HTX og drømte om at blive ingeniør.

Når studierne ikke pressede sig på arbejdede han på Nørrebrospillestedet Stengade og som frivillig i de store forberedelser til Roskilde Festival.

Familien forventer, at Tore skal begraves på Assistens Kirkegaard, men den endelige dato er endnu ikke fastlagt.

Der forventes, at der kommer flere hundrede til begravelsen.

Se også: 19-årig københavner dræbt af tog

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere