Lorenzo var først ved lavine-ramt hotel: Jeg prøvede at redde ham, men han var frosset ihjel

Den italienske redningsarbejder, Lorenzo Gagliardi, var blandt de første, der nåede frem til det lavine-ramte hotel. Nu fortæller han om det forfærdelige syn, der mødte redderne

Sådan så det ud inden på hotellet efter lavinen. Video: AP

I halvandet døgn har redningsarbejdere kæmpet for at nå frem til de indespærrede gæster på det italienske hotel Rigopiano ved byen Farindola.

Hotellet blev onsdag aften ramt af en voldsom lavine, der delvist ødelagde hotellet, og dækkede det fuldstændigt i sne.

Mindst 30 personer menes at være indespærret på hotellet, og de frygtes nu døde. Redningsarbejdere har siden natten til torsdag kæmpet for at komme frem til hotellet, men det har været en lang og sej kamp.

Efter lavningen fulgte nemlig en snestorm og et snefald på tre meter, som gjorde det umuligt for ambulancer og redningsfolk at komme frem til hotellet. De første reddere, der ankom, nåede derfor frem på ski, mens andre måtte fires ned fra en helikopter.

Lavinen, der onsdag aften ramte et spa-hotel i Italien, stoppede midt i hotellets foyer. Det viste de første billeder fra hotellet. Foto: AP
Lavinen, der onsdag aften ramte et spa-hotel i Italien, stoppede midt i hotellets foyer. Det viste de første billeder fra hotellet. Foto: AP

En af de første, der formåede at kæmpe sig frem, var redderen Lorenzo Gagliardi.

Sammen med 11 andre redningsarbejdere havde han forceret snemasserne på ski. En strækning på otte kilometer havde taget dem fire timer, og konstant lurede faren for, at endnu en katastrofal lavine ville opstå.

- Da vi kom frem, var der næsten intet tilbage af hotellet, bare en hvid bakke. Vi begyndte at grave først med en skovl, så med hænderne og til sidst med en gren (...) Under tre meters sne så vi pludselig en person. 'Hold fast, vi kommer, du kan ikke dø på denne måde', råbte jeg til ham. Men det var for sent. Manden i anorakken var frosset ihjel, har Lorenzo Gagliardi fortalt det italienske medie La Repubblica.

Lavinen, der onsdag aften ramte et spa-hotel i Italien, er stoppet midt i hotellets foyer. Det viser de første billeder fra hotellet. Foto: AP 112 - 19. jan. 2017 - kl. 13:33 Koks familie begravet i lavine - han blev reddet af mirakel

Pludselig opdagede redningsarbejderne en bil, der stod parkeret 50 meter fra hotellet. Mirakuløst havde lavinen ikke ramt bilen, og motoren var stadig tændt.

- Inde i bilen sad to personer, Giampiero Parete og Fabio Salzetta. De frøs, men havde overlevet lavinen. Giampiero Parete fortalte mig, at hans hustru og to sønner stadig befandt sig på hotellet. Så lovede jeg ham, at jeg ville gøre alt for at få dem ud. Jeg er selv far til to døtre, så det var et løfte fra en far til en anden, har Lorenzo Gagliardi fortalt.

Fire personer er bekræftet døde, mens seks personer er fundet i live, skriver flere italienske medier. Det er endnu ikke nyt om Giampiero Paretes familie.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Ekstra Bladet, at der ikke er meldinger om danskere på hotellet.

Lavinen, der onsdag aften ramte et spa-hotel i Italien, er stoppet midt i hotellets foyer. Det viser de første billeder fra hotellet. Foto: AP 112 - 19. jan. 2017 - kl. 17:33 Børn blandt de savnede på lavineramt skihotel

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere