Louisa og Maren myrdet: Rigspolitiet har sendt mand til Marokko

De to unge kvinder blev mandag fundet dræbt ved en sti ved foden af Toubkal, der er Nordafrikas højeste bjerg

Louisa Vesterager Jespersen blev dræbt under en rejse i Marokko. Hun var på trekking-tur i de bjerge, som Udenrigsministeriets Borgerservice nu advarer mod at opholde sig i alene. Her lander kriminalteknikere i byen Imlil. Privatfoto/ video: Chouftv

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Dansk politi har nu sendt en forbindelsesofficer til Marrakesh i Marokko i forbindelse med drabet på 24-årige dansker Louisa Vesterager Jespersen og den 28-årige nordmand Maren Ueland i Atlasbjergene i det nordafrikanske land.

- Jeg kan bekræfte, at Rigspolitiet har sendt en mand til Marokko. Han forlod Danmark onsdag morgen, og hans opgave bliver blandt andet at være til rådighed for de marokkanske myndigheder i det omfang, der er behov for det, siger Michael Kjeldgaard, politiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt at understrege, at han ikke skal derned for at deltage i efterforskningen. Den varetages af de lokale myndigheder.

De to unge kvinder havde slået deres telt op ved en sti i Atlasbjergene, der leder op til Toubkal, der er Nordafrikas højeste bjerg. Mandag blev de fundet myrdet med mærker på halsen efter en skarp genstand.

Forbindelsesofficerens opgaver er i tæt samarbejde med den norske forbindelsesofficer at stå til rådighed for marokkansk politi og bistå, hvis der er behov for, at der skal foretages efterforskningsskridt i Danmark.

Derudover er det forbindelsesofficerens opgave at holde de danske myndigheder løbende underrettet om, hvad der sker i sagen, og bistå den danske ambassadør i Marokko, der befinder sig i Marrakesh og yder konsulær bistand til de pårørende, oplyser politiet.

På dette hotel boede danske Louisa Vestager Jespersen sammen med sin norske veninde Maren Ueland, inden de tog til bjergene i Marokko. Mandag morgen blev de fundet myrdet. Foto: Helge Mikalsen, VG 112 Her boede 24-årige Louisa, inden hun blev dræbt: De skulle til bjergene

Ifølge Michael Kjeldgaard beror beslutningen om at sende en forbindelsesofficer på en konkret vurdering. Men det er normal procedure, når danske statsborgere er døde eller tilskadekomne i udlandet.

- Når danske statsborgere bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i udlandet, foretager vi en vurdering af, om det vil gøre en positiv forskel at sende en forbindelsesofficer, og hvis det er tilfældet, så sender vi en eller flere medarbejdere af sted. Det kan være i forbindelse med alt fra forbrydelser til naturkatastrofer, siger han.

Rigspolitiet har ingen kommentarer til efterforskningen i selve drabssagen og henviser til de marokkanske myndigheder.