Louise-drabet: Fire personer er interessante for politiet

Politiet mangler at identificere fire personer, som befandt sig Elverparken i Herlev om aftenen 4. november sidste år

32-årige Louise Borglits største drøm var at blive mor. Det nåede hun aldrig. Privatfoto.
32-årige Louise Borglits største drøm var at blive mor. Det nåede hun aldrig. Privatfoto.

I jagten på den brutale gerningsmand bag drabet på den højgravide Louise Borglit har et af politiets vigtigste opgaver været at klarlægge, hvem der befandt sig i eller ved Elverparken omkring gerningstidspunktet.

Parken ligger i et tæt beboet område og tæt ved en folkeskole i Herlev, og ifølge politikommissær ved Vestegnens Politi Ole Nielsen mangler efterforskerne nu at redegøre for fire personer, som kan være centrale i drabssagen.

- Vi mener, at der har været fire personer der ude, som vi endnu ikke har hørt fra, siger Ole Nielsen til Ekstra Bladet.

En af de fire personer er den såkaldte 'kasketmand', som et kvindeligt vidne så forlade parken. Kvinden fortæller, at hun på aftenen for drabet først hørte to skrig og efterfølgende så en mørkklædt mand iført kasket, forlade parken i hast.

Se også: Efter brutalt mord på Louise: Her er søsters stærke appel

- Han kommer hurtigt ud derfra, men vender så om, da han ser kvinden, og går ind i parken igen. Det syntes vidnet var lidt besynderligt, lød det fra efterforskningsleder Hans Christian Tonnesen, da den kasket-klædte mand for første gang blev efterlyst af politiet kort efter drabet.

Den 32-årige Louise Borglit blev dræbt under en gåtur mellem klokken 19.00 og 19.15 om aftenen 4. november. Den aften var den vordende mor for første gang efter mørkets frembrud ude at lufte familiehunden Maggie.

Se også: Det ved vi om mordet på gravide Louise

Det var et ægtepar, som efterfølgende fandt den hårdt medtagne kvinde og alarmerede ambulance og politiet. Louise Borglit døde kort efter af sine læsioner efter flere knivstik.

I sidste uge valgte søsteren til den 32-årige kvinde for første gang efter drabet at bryde stilheden i et interview med Ekstra Bladet. Her fortalte hun om familiens brændende ønske om at finde frem til gerningsmanden.

For indtil videre er der ikke mange spor af hverken drabsmand eller gerningsvåben.

- Det er ikke, fordi jeg tror, at gerningsmanden nu vil melde sig selv. Men nogen i hans omgangskreds må vide noget. Nogen der måske ikke tør gå til politiet. Det må være svært at gå rundt med så stor en ting, uden at fortælle det til nogen, siger søsteren.

- Hvis bare én kan pege på gerningsmanden. Så det ikke sker igen. Så vi også kan komme videre, lød budskabet fra familien.

I den forbindelse valgte de to efterforskningsledere Ole Nielsen og Hans Christian Tonnesen at dele deres telefonnumre i håbet på at modtage den rigtige henvendelse i sagen. Det er dog ikke sket endnu, oplyser Ole Nielsen.

- Vi mangler stadig en konkret henvendelse, som kan bruges videre i efterforskningen. Kan vi bare få et eller andet, som vi kan arbejde videre med, det kan være den mindste ting, siger han til Ekstra Bladet. 

Københavns Vestegns Politi opfordrer alle, der har informationer om sagen til at kontakte politikommissær Ole Nielsen eller politikommissær Hans Chr. Tonnesen på hhv. 72587611 og 72587426.

Læs hele interviewet med Louise Borglits søster på EKSTRA.

Louise Borglit fotograferet i den park, hvor hun få måneder senere bliver myrdet. Foto: VICKI MADDISON Krimi Drabet i Elverparken: Første gang Louise holdt sin søn i armene var i kisten

1 af 5 Mindeblomster, hilsner og lys i Elverparken, hvor den unge makeup-assistent blev dræbt. Foto: Tariq Mikkel Khan.
2 af 5 Kasket-manden, som et vidne ser på drabstidspunket, er aldrig blevet fundet. Foto: EB.
3 af 5 Dykkere leder efter gerningsvåbnet i søen i Elverparken, hvor den højgravide Louise blev dræbt en fredag aften ved 18.30-tiden. Foto: Anthon Unger.
4 af 5 Hverken gerningsmand eller drabsvåben er blevet fundet. Heller ikke den mand, som blev set af et vidne samme aften, som Louise blev dræbt. Foto: Mogens Flindt.
5 af 5 32-årige Louise Borglits største drøm var at blive mor. Det nåede hun aldrig. Privatfoto.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere