Louise sporede sin stjålne iPhone til asylcenter

Men der er ingen hjælp at hente hos hverken politi eller på Avnstrup Asylcenter

Louise Morild Jensen har sporet sin mobiltelefon til at befinde sig i en bygning på Avnstrup Asylcenter i Hvalsø. Hun kan bare ikke få lov til at hente den. Foto: Mogens Flindt
Louise Morild Jensen har sporet sin mobiltelefon til at befinde sig i en bygning på Avnstrup Asylcenter i Hvalsø. Hun kan bare ikke få lov til at hente den. Foto: Mogens Flindt

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Det er skideirriterende som afslutning på en hyggelig bytur at få stjålet sin mobiltelefon.

Det er endnu mere irriterende, når man ved, hvor mobilen er, men ikke kan få fat i den.

Den situation står 24-årige Louise Morild Jensen fra Brøndby i, efter at hun natten til søndag mistede sin iPhone for derefter at finde ud af, at den mandag aften befandt sig på et værelse i Avnstrup Asylcenter i Hvalsø.

- Jeg meldte den stjålet til politiet, men de sagde, at de ikke kunne ransage, fordi jeg kun kunne angive, hvilken bygning, den lå i, siger Louise Morild Jensen til Ekstra Bladet.

Måtte ikke komme ind
Hun er dog langtfra klar til at opgive sin dyrt indkøbte smartphone.

- Det er helt absurd, at jeg skal finde mig i, at nogen sidder med min mobil, uden at jeg kan stille noget som helst op, siger Louise Morild Jensen, som tilføjer, at mobilen indeholder et hav af private billeder og oplysninger, som hun ikke ønsker ender i de forkerte hænder.

Artiklen fortsætter under billedet...

Pludselig viste sporingsudstyret 'Find My iPhone', at Louise Morild Jensens mobil befandt sig i Hvalsø.
Pludselig viste sporingsudstyret 'Find My iPhone', at Louise Morild Jensens mobil befandt sig i Hvalsø.
 

Hun ringede derfor til asylcentret, hvor en mand i den anden ende af røret efter hendes udsagn opfordrede hende til at komme forbi for at få telefonen tilbage.

Det skulle dog ikke vise sig at være så let. Da Louise Morild Jensen og hendes veninde meldte deres ankomst i Hvalsø, tog centrets funktionsleder opstilling ved siden af manden, som Louise Morild Jensen havde talt med i telefonen. Begge afslog nu at vise Louise Morild Jensen og veninden hen til den bygning, hvor mobilen ifølge 'Find My iPhone'-applikationen lå.

- Vi fik at vide, at det må de slet ikke, og vi måtte ringe til politiet igen.

Louise Morild Jensens veninde, som førte telefonsamtalen, blev dog atter mødt af et nej fra ordensmagten.

Asylansøgere prøvede at hjælpe
Det var ikke nok til at slå de to gæve kvinder fra Brøndby ud. Drevet af frustrationen og udsigten til køreturen hjem uden iPhonen, besluttede de sig for et sidste forsøg på retfærdighed.

Se også: Derfor knalder politiet ikke flere Mac- og iPhone-tyve

Pigerne tog kontakt til nogle omstrejfende asylansøgere udenfor Avnstrup Asylcenter:

- Vi spurgte dem, om de kunne hjælpe os, og det endte med, at de hjalp os indenfor på asylcentret. Her mødte vi en fyr, som fortalte, at han havde købt min mobil af en anden for at sælge den videre. Men det var endt med, at han havde solgt den tilbage til samme person, han havde købt den af, fortæller Louise Morild Jensen.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Hun fik efter eget udsagn at vide, at manden med hendes mobil ikke var til stede på asylcentret, men i København.

- Han har fået mit nummer, og så håber jeg, at han ringer med oplysninger om, hvordan jeg kan få min mobil tilbage, siger Louise Morild Jensen, som føler, at hun har fået mere hjælp af beboere på asylcentret end af både de ansatte her og politiet.

Onsdag har hun fortsat intet hørt og overvejer nu sine muligheder for at få sin iPhone tilbage.

Asylcenter: Vi har ikke bedt hende om at komme

Regionsleder for Avnstrup Asylcenter Midtsjælland Eva Svenningsen afviser, at asylcentrets medarbejdere har opfordret Louise Morild Jensen til personligt at møde op på asylcentret.

- Det er ikke tilfældet. Jeg har både talt med det personale, der har svaret telefonen, og jeg har talt med den leder, som har været på adressen, da de to kvinder kom ud på centret.

- Hvad skulle så have fået hende til at møde op?

- Hun har åbenbart et søgesystem, der viser, hvor telefonen er henne. Jeg ved ikke, hvem hun har talt med. Men jeg kan sige, at ingen i centret har opfordret til, at hun skulle komme ud og selv gå i gang med at lede efter sin telefon. Jeg ved, at personalet har opfordret til, at hun skulle kontakte politiet, og at det er dem, der skal løse sagen. Vi samarbejder selvfølgelig med politiet, men vi kan ikke gå ind og overtage en myndighedsopgave. Derimod har vi været i kontakt med hende og forsøgt at vejlede hende, sådan at politiet får alle de oplysninger, de skal have.

- Ingen kan genkende, at man har opfordret hende til at komme derop?

- Slet ikke. Den form for selvtægt kan vi selvfølgelig ikke medvirke til, siger Eva Svenningsen.

Politiet: Meget vanskeligt at opklare

Selv om borgere med sporingsudstyr meget præcist kan lokalisere deres stjålne ejendele, tyder meget på, at de slet ikke skal regne med, at politiet opklarer sagerne for dem.

- Generelt er det hamrende smart, at man kan finde frem til, hvor nogle telefoner er. Men vi kan ikke gå ind og begynde at ransage en hel boligblok eller et asylcenter for at se, om der ligger en telefon, der er stjålet. Det er noget andet, hvis der er tale om en landejendom, hvor der ikke er anden beboelse i miles omkreds, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Han vil ikke kommentere den konkrete tyverisag, men siger, at sager som den er vanskelig at opklare:

- Så skal det være fordi man i en anden henseende kommer forbi her og ser en telefon, som så viser sig at være stålet.

- Du siger, at opklaringen af den slags sager er overladt lidt til tilfældigheder - enten skal mobilen flytte sig til et sted, hvor der ikke er tæt beboelse, eller også skal politiet nærmest snuble over mobilen?

- Ja, det bliver lidt tilfældigt, må jeg sige, og det er frustrerende for borgere, der har fået stjålet en dyr mobil. Men virkeligheden er, at vi ikke kan gå ind og ransage. Det er selvfølgelig noget andet, hvis man skal finde en mobil i forbindelse med en drabssag. Så bliver margenen noget større. Vores muligheder skal ses i lyset af sagens karakter, og uanset, hvor frustrerende det er, så er en stjålet mobiltelefon ikke nok til at gå ind og ved en ransagning mistænkeliggøre en hel gruppe mennesker for tyveri eller hæleri.

Carsten Andersen kan ikke afvise, at der været anmeldt lignende sager fra Avnstrup Asylcenter tidligere.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan borgere via sporingsudstyr selv finder deres stjålne ejendele, men politiet intet kan stille op.

Læs mere her:

Se også: Øv! Min stjålne mobil ligger i Sandholmlejren

Se også: DF: Justitsminister må ind i sag om stjålen iPhone

Se også: TV: Nu grilles minister i sag om stjålne iPhones i asylcentre

Se også: Flirtede på min stjålne mobil fra Sandholmlejren

Se også: Øv! Vores stjålne mobiler ligger OGSÅ i Sandholmlejren

Se også: Politi jagtede lommetyve med 'Find my iPhone'

Se også: Ukendte mænd bruger min stjålne Mac

Se også: DF til politiet efter Mac-sag: Få fingeren ud

1 af 2 Pludselig viste sporingsudstyret 'Find My iPhone', at Louise Morild Jensens mobil befandt sig i Hvalsø.
2 af 2 Louise Morild Jensen har sporet sin mobiltelefon til at befinde sig i en bygning på Avnstrup Asylcenter i Hvalsø. Hun kan bare ikke få lov til at hente den. Foto: Mogens Flindt

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere