LTF-duo kendt skyldig for bandedrab

To mænd fra Loyal To Familia kræves idømt fængsel på livstid for et drab og to drabsforsøg i bandemiljøet

Gerningsmændene flygtede på denne PGO knallert og blev samlet op af en svensk lejet bil på Strødamsvej. Foto: Kenneth Meyer
Gerningsmændene flygtede på denne PGO knallert og blev samlet op af en svensk lejet bil på Strødamsvej. Foto: Kenneth Meyer

To mænd fra den midlertidigt forbudte bande Loyal To Familia kan se frem til meget hårde fængselsstraffe.

Det sker, efter at Københavns Byret onsdag har kendt to unge mænd skyldige i et drab og to drabsforsøg som led i den københavnske bandekonflikt i 2017.

Her kræver anklageren i sagen, senioranklager Line Steffensen, mændene idømt fængsel på livstid.

Hovedforholdet i sagen er et drab, der fandt sted en torsdag i november 2017. De to mænd kom midt på eftermiddagen kørende på en knallert ved Mjølnerparken på Nørrebro i København.

Knallerten styrede direkte over mod en personbil. En mand på knallerten steg af og affyrede syv skud med en halvautomatisk pistol mod bilen.

I bilen sad tre personer, heriblandt Ghassan Ali Hussein, som blev ramt i hovedet og i ryggen. Han døde kort tid efter.

En anden person fik strejfet sin venstre arm af et projektil, mens en tredje person formåede at flygte ud af bilen uden skrammer.

Flygtede på knallert
Gerningsmændene flygtede efterfølgende på knallerten, inden de blev samlet op af en hvid Toyota Avensis på svenske plader. Det er ikke lykkes politiet at finde frem til flugtbilisten.

- Det er et nøje planlagt drab. Man kører ind, hopper af en knallert og affyrer skud ind mod bilen. Det er likvidering. Der er ingen skærpende omstændigheder i den her sag, siger senioranklager Line Steffensen.

Retssal 27 i det indre København blev ikke bygget med det formål at afholde nævningesager.

Og det ses tydeligt onsdag, hvor flere utilfredse tilhørere bliver smidt ud på grund af brandfare med begrundelsen, at de ikke er familie eller fra pressen.

Københavns Byret har fundet det bevist, at skyderiet skete som led i bandekonflikten mellem Loyal To Familia og Brothas. Derfor er de to mænd dømt efter straffelovens paragraf 81a, der populært kaldes bandeparagraffen.

Den bestemmelse tages i brug, når lovovertrædelsen har baggrund i en konflikt mellem to bander.

Straffen ventes udmålt senere onsdag.

Ekstra Bladet har fulgt retssagen tæt. Læs alt om den her:

Drabet på en 22-årig i Mjølnerparken skete godt to uger efter at 16 LTF´ere, ifølge tiltalen, forsøgte et stormløb mod Brothas i forsøget på at dræbe ledende Brothas-medlemmer. Foto: Kenneth Meyer Krimi Politiet: LTF samlede mord-kommando inden stort angreb på Brothas

Den 22-årige blev ramt af seks af de syv skud, der blev affyret mod bilen. Han fik dræbende skud i hovedet og ryggen. Foto. Kenneth Meyer Krimi Ung bandeduo tiltalt: Risikerer dobbelt-livstid

Hærens Bomberyder i færd med at håndtere eksplosivstoffet. Foto: Kenneth Meyer 112 Håndgranat under Audi skulle sprænges, når bilen satte i gang

Krimi LTF'er tiltalt for drab: - Han var min ven