LTF-medlem anholdt i spansk ferieparadis

23-årig mand er blandt andet sigtet for at være del af et organiseret netværk med handel af kokain og for at have givet en stor dummebøde til en af sine medsigtede

Tre medlemmer af bandegrupperingen LTF sidder nu varetægtsfængslet, sigtet for at være en del af et netværk, der har distribueret hård narkotika. EB FOTO
Tre medlemmer af bandegrupperingen LTF sidder nu varetægtsfængslet, sigtet for at være en del af et netværk, der har distribueret hård narkotika. EB FOTO

Et 23-årigt medlem af den storkøbenhavnske bande Loyal to Familia er blevet udleveret til Danmark, efter han blev anholdt i den spanske ferieby Marbella 11. april.

Det skete i forbindelse med, at dansk politis regionale efterforskningsfællesskab, Særlig Efterforskning Øst (SEØ), dagen forinden slog til mod et netværk, der, ifølge politiets sigtelse, har distribueret hård narkotika i Danmark over en længere periode.

- Jeg kan bekræfte, at spansk politi har anholdt en person for os i Spanien, efter vi selv havde en aktion 10. april. Han var en af dem, vi havde i kikkerten den dag, men han var så rejst på ferie ganske kort tid forinden, og vi fik derfor spansk politi til at anholde ham og fik ham fængslet in absentia herhjemme, siger vicepolitiinspektør Mads Helios, souchef i SEØ.

Ifølge det danske medie i Spanien Spanien i dag, blev den danske statsborger anholdt i nærheden af det hotel, hvor han boede.

Den 23-årige landede på dansk jord torsdag og blev fremstillet i grundlovsforhør fredag og fængslet frem til 8. maj.

Tre LTF'ere anholdt
11 personer sidder allerede varetægtsfængslet i sagen.

Blandt de anholdte var to mænd, der, ifølge politiet, var medlemmer af en bandegruppering i Storkøbenhavn. Der er, ifølge Ekstra Bladets oplysninger, tale om banden Loyal to Familia, ligesom det tredje medlem, der blev anholdt i Spanien, også er medlem af denne bande.

I en pressemeddelelse, som det spanske nationalpoliti, Policía Nacional, har udsendt i dag, som Ekstra Bladet har set, og som er citeret af flere spanske medier, fremgår det, at den udleverede er en 37-årig mand, der er leder af Loyal to Familia.

Vicepolitiinspektør Mads Helios kan dog ikke bekræfte oplysningerne vedrørende den anholdtes alder og status i LTF.

Det fremgår ligeledes af sigtelsen mod manden, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, at der er tale om en 23-årig mand.

Kokain og dummebøde
Den 23-årige er sigtet for i en periode fra starten af januar til 10. april i år på flere adresser i København 'i forening og efter fælles forudgående aftale, som en del af et organiseret netværk af handel med kokain at have købt, modtaget, besiddet og videreoverdraget ikke under 4,9 kilo kokain til adskillige personer'.

Det skete, ifølge sigtelsen, ved, at han og en medsigtet organiserede og instruerede de øvrige anholdte i at videreoverdrage kokainen til adskillige personer mod et betydeligt vederlag, ligesom de udleverede telefoner til de medsigtede, som de benyttede i forbindelse med videreoverdragelserne af kokainen.

Derudover er han også sigtet for afpresning ved at have givet en af de medsigtede en dummebøde på 42.000 kroner som straf for, at han havde ompakket salgsposer med kokain til andre poser end de, som han havde fået udleveret kokain i.

Desuden er han sigtet for at have været i besiddelse af ikke under 400 gram kokain på et autoværksted i Brøndby med henblik på videreoverdragelse, som dog blev stjålet fra stedet af uidentificerede gerningsmænd, og for at have modtaget, besiddet og overdraget ikke under 70 gram brun heroin til en person, hvis sag behandles særskilt, som løbende afsatte heroinen til en større pt. uidentificeret kundegruppe på Istedgade og i Københavnsområdet.

Ifølge Mads Helios er der tale om et større organiseret narkonetværk.

- Det er vores opfattelse, at det er et pænt stort netværk, som har distribueret det her hårde narkotika, og som er forholdsvist godt organiseret, siger Mads Helios.

I forbindelse med aktionen i Danmark blev der ransaget 29 adresser og en række køretøjer, som de anholdte har tilknytning til. Under disse ransagninger blev der beslaglagt 1 kilo amfetamin, en del salgsposer med kokain, et mindre kvantum hash, pengebeløb, kommunikationsmidler og enkelte våben.