LTF'er skal fem år bag tremmer

Et 23-årigt bandemedlem er torsdag blevet idømt fem års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse

Et 23-årigt bandemedlem er ved Retten på Frederiksberg blevet idømt fem års fængsel. Foto: Stine Tidsvilde
Et 23-årigt bandemedlem er ved Retten på Frederiksberg blevet idømt fem års fængsel. Foto: Stine Tidsvilde

Det 23-årige medlem af bandegrupperingen Loyal to Familia (LTF) Omar Mohamed Mohamud Ismail blev torsdag ved Retten på Frederiksberg idømt fem års fængsel for at have besiddet en pistol som led i den verserende bandekonflikt.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

12. september 2017 fik politiet en anmeldelse om uorden omkring Tranehavegård i København sydvest, hvor en person skulle være i besiddelse af en pistol.

Politiet rykkede ud til området, og i den forbindelse blev den 23-årige mand anholdt og fundet i besiddelse af en pistol isat et magasin med syv patroner.

Retten på Frederiksberg lagde ved domfældelsen vægt på, at tiltalte var medlem af bandegrupperingen Loyal to Familia, samt at besiddelsen af våbnet var sket som led i den verserende bandekonflikt.

Tilfreds med dommen
Anklager Tanja Søderlund er godt tilfreds med strafudmålingen i sagen.

- Retten har i dag sendt et klart signal om, at retssystemet ikke accepterer våbenbesiddelse i det offentlige rum. Tiltalte blev dømt efter den rejste tiltale og idømt fem års fængsel, fordi retten valgte at fordoble straffen på to et halvt års fængsel for våbenbesiddelse. Dommen viser, hvor alvorligt det er, når man deltager i en voldelig konflikt. Det signal kan jeg som anklager kun være tilfreds med, siger hun i pressemeddelelsen.

Den tiltalte ankede dommen på stedet.